Google Veo je novi AI generator video sadržaja – konkurencija OpenAI Sora alatu

Kao odgovor na OpenAI model Sora za generisanje video sadržaja, Google Veo stiže na tržište sa mogućnošću da koristi tekst, slike ili video kao uputstvo

Google Veo je novi AI generator video sadržaja – konkurencija OpenAI Sora alatu

Novi AI generator video sadržaja na tržištu je Google Veo i može da koristi tekstualne, slikovne ili video podsticaje kako bi napravio video u trajanju dužem od 60 sekundi. Ovaj alat biće dostupan odabranim kreatorima sadržaja kasnije ove godine, a prijava za listu čekanja već sada je otvorena u određenim regionima.

AI alat koji inače predstavlja konkurenciju AI alatu Sora kompanije OpenAI, dolazi zajedno sa novinama koje je gigant predstavio na svojoj Google I/O konferenciji koja je počela sinoć. Google Veo može da kreira visokokvalitetne 1.080p klipove koji traju duže od 60 sekundi, a takođe može da se bavi i raznim filmskim stilovima. Među njih spadaju fotorealizam, nadrealizam i animacija.

Uz to, ovaj alat može da razume prirodni jezik, što modelu omogućava da razume filmske termine poput „timelapse“ i „aerial shots of a landscape“.

Video zapisi generisani putem Google Veo alata takođe se navodno odlikuju većom doslednošću i koherentnošću, prikazujući realističnije pokrete i kontinuitet tokom snimaka. Još jedna njegova značajna sposobnost je da vam omogućava lako proširivanje generisanog videa jednim klikom, ističe Google.

Dalje, rezultate generisanih videa korisnici mogu da usavršavaju dodatnim uputstvima veštačkoj inteligenciji. Google takođe istražuje dodatne funkcije koje omogućavaju Veo alatu da proizvodi duže scene.

Kompanija još planira da doda neke od sposobnosti Veo alata na YouTube Shorts u budućnosti, iako je još uvek teško predvideti kako će to izgledati.

Sve vesti sa ovogodišnje Google I/O konferencije možete da pratite na linku na našem sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi