Google vraća jednu kul funkciju u Google Messages

Google ponovo uvodi animirane efekte u aplikaciju Google Messages, pa sada, svidelo se to vama ili ne

Google vraća jednu kul funkciju u Google Messages

Pošaljite iMessage sa porukom “Congratulations” i konfeti će padati po ekranu. Napišite “Happy Birthday” prijatelju sa iPhone-om i baloni će se pojaviti na ekranu. Imaju li Android korisnici sličnu funkciju? Od prošlog novembra do februara imali su je kada je Google testirao “Screen Effects”. Poruka sa tekstom “I love you” rezultirala je animiranim srcima na ekranu. Fraza “Sounds good” takođe je pokretala isti efekat sa animiranim srcima.

Neki Android korisnici su voleli “Screen Effects”, dok drugi nisu. Na kraju, prošlog februara, funkcija je ukinuta i završila je na mestu gde mnoge Google ideje završe – nikada opet viđene. Ali, u ovom slučaju, “Screen Effects” dobija drugu šansu i vraćena je u Google Messages (verzija 20240621_00_RC00) kao i u beta verzije. Ovaj put, ako vam se ne sviđa “Screen Effects”, ne morate tražiti od Google-a da ga ukloni. Sada, ako vam se funkcija ne sviđa, možete je isključiti.

“I Love You” i “Sounds Good” više ne izazivaju animirani efekat na ekranu. Moguće je da se ove fraze previše često koriste, što previše često pokreće animacije. Novi “Screen Effects”  i prateće animacije uključuju:

– Booo: Paradajz po ekranu, slično kao što je publika nekada radile na predstavama koje ih nisu zabavljale. Napomena: potrebna su tri “o”.

– Congratulations: Konfeti padaju odozgo, baloni se dižu sa dna.

– Going to the beach: Kanta za pesak, morska zvezda i talasi.

– Hahahaha: Sa četiri “ha” videćete „densera“ poput onih reklama koje se pojavljuju ispred lokalnih prodavnica polovnih automobila.

– Rise and shine: Sjajno žuto sunce sa pticama.

Očekujemo još prečica i “Screen Effects” efekata jer je Google prvobitno obećao da će biti dostupno preko 15 “Screen Effects” dodataka. Ako nemate Google Messages na svom Android telefonu, možete ga instalirati sa Google Play prodavnice klikom na ovaj link. Napominjemo da će se efekti pojaviti u porukama poslatim preko Google Messages putem RCS-a i SMS-a, prenosi Phone Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi