Google Wallet se vraća, nadamo se bolji nego ranije

Kompanija Google priprema se da ponovo korisnicima predstavi svoj digitalni novčanik, Wallet.

 
Pre više od deset godina imali smo prilike da vidimo Google Wallet, digitalni novčanik koji je korisnicima omogućavao da vrše peer-to-peer novčane transakcije koje su tada bile moguće putem servisa poput Venmo-a i PayPal-a. Nakon nekog vremena, kompanija Google odlučila je da Wallet sjedini sa sa svojom aplikacijom Google Pay, ali se čini da se stvari sada menjaju i da se Google Wallet izgleda vraća.Prema navodima Mišala Ramana (Mishaal Rahman) sa portala Esper.io i snimcima ekrana koje je on postavio na društvenu mrežu Twitter, čini se da kompanija Google želi da vrati Wallet kao samostalnu aplikaciju unutar Google Pay. Dakle, i dalje će to biti aplikacija unutar aplikacije, ali sada sa samostalnim interfejsom i daleko modernijim izgledom nego onim od pre jedne decenije.Uz to, prema snimcima ekrana koji se mogu naći na društvenoj mreži Twitter, čini se da su tu i mnoge nove funkcionalnosti koje bi se mogle naći unutar Google Wallet kada se bude našao pred korisnicima.
 
wallet.jpg
Ukoliko pogledamo unazad, kompanija Google dala je publici prvi nagoveštaj za ovakav potez tokom januara. Tada su čelnici kompanije naveli kako se radi na izgradnji sveobuhvatnog digitalnog novčanika koji će korisnicima pružiti nove funkcionalnosti prilikom digitalnih novčanih transakcija.Prema onome što se može videti na snimcima ekrana, izgleda da će Google Wallet omogućavati stvarno mnogo funkcionalnosti. Tu će biti platne kartice, kartice lojalnosti, poklon kartice, ulaznice, kao i aerodromske propusnice. Sve ovo će korisnici sada moći da drže unutar aplikacije Google Wallet u digitalnom obliku, što stvarno mnogo olakšava raznorazne svakodnevne radnje za mnogo ljudi, javlja Phandroid.Pored svega ovoga, Google Wallet će podržavati i povlaćenje propusnica i ulaznica sa Gmail naloga u situacijama kada potvrda za let ili za ulaznicu pristigne na mejl adresu. Očekuje se da će se Google Wallet naći pred publikom na I/O događaju tokom maja meseca, pa će u tom trenutku biti dostupno još više informacija.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi