I London dobio svoj Bitcoin bankomat

Nakon Sijetla, drugi grad na svetu koji će dobiti svoj Bitcoin bankomat biće London. Prvi Bitcoin bankomat u Velikoj Britaniji otvoren za poslovanje biće otvoren u istočnom Londonu i omogućiće stanovnicima ovog grada da u roku od par sekundi zamene svoju digitalnu valutu za pravi novac. Mašina koja je ko&scaro

Nakon Sijetla, drugi grad na svetu koji će dobiti svoj Bitcoin bankomat biće London. Prvi Bitcoin bankomat u Velikoj Britaniji otvoren za poslovanje biće otvoren u istočnom Londonu i omogućiće stanovnicima ovog grada da u roku od par sekundi zamene svoju digitalnu valutu za pravi novac. Mašina koja je koštala 5000 dolara i koju je izradila kompanija Lamassu, je u suštini Google Nexus 7 tablet koji radi na prilagođeno-dizajniranoj aplikaciji uz dodatni hardver za skeniranje QR kodova. Bankomat se nalazi pored  Old Shoreditch kafea koji od prošle godine i sam prima Bitcoin kao sredstvo plaćanja. Trenutno se uzima provizija od 8 posto za svaku transakciju i korisnici su ograničeni na razmenu 1000 funti mesečno.

bitcoin bankomat

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi