Instagram Reels sada su svakome dostupni za preuzimanje iz same aplikacije

Otkako su Instagram Reels počeli postali popularni, korisnici su konstantno tražili načine da ih preuzmu. Sada je to konačno dostupno globalno svim korisnicima.

Instagram Reels sada su svakome dostupni za preuzimanje iz same aplikacije

Otkako su Instagram Reels počeli postali popularni, korisnici su konstantno tražili načine da ih preuzmu. To je razlog zašto imamo mnogo web stranica, alatki i aplikacija koje omogućavaju ljudima lako preuzimanje Reels.

Međutim, od sada će svi korisnici moći preuzimati Reels direktno putem aplikacije. Ova nova funkcija prvo je puštena u Sjedinjenim Američkim Državama u junu i sada je dostupna globalno.

Kako preuzeti Instagram Reels direktno?

Adam Mosseri, CEO Instagrama, objavio je na svom zvaničnom kanalu da svi mogu preuzimati Reels-e koji su objavljeni sa javnih naloga. Ovo je funkcija koja će biti automatski omogućena za sve, ali je možete i isključiti kada god želite.

Da biste preuzeli Instagram Reel, sve što trebate učiniti je da posetite javno objavljen Reel i dodirnuti ikonu Deljenje. Naći ćete dugme za preuzimanje u meniju za deljenje, zajedno s drugim opcijama poput Dodavanja u priču i Kopiranja linka. Svi preuzeti Reels će imati Instagram vodeni žig, korisničko ime naloga i atribut zvuka. Pristup je sličan tome kako TikTok omogućava korisnicima da preuzimaju i dele TikTok-ove s drugima, piše TechCrunch.

Ako ne želite da drugi preuzimaju Reels sa vašeg naloga, jedna opcija je da postavite svoj nalog na privatno. Za one koji žele da nastave koristiti javne naloge, Instagram im omogućava onemogućavanje preuzimanja za svaki Reel pojedinačno ili za sve Instagram Reels koje delite.

Prva opcija je, prilikom postavljanja novog Reela, posetiti napredne postavke i isključiti prekidač “Dozvoli ljudima da preuzimaju vaše Reels“. Ovaj postupak će morati biti ponovljen za svaki novi Reel koji budete postavljali.

Ako želite onemogućiti preuzimanje Reels za ceo svoj nalog, moraćete posetiti postavke naloga. Dodirnite Postavke i privatnost > Privatnost > Reels i Remix, a zatim isključite prekidač “Dozvoli ljudima da preuzimaju vaše Reels“. Ovako možete kontrolisati da li drugima treba dozvoliti preuzimanje Instagram Reels snimke sa vašeg javnog naloga.

Instagram stalno dodaje funkcije kako bi korisnicima pružio više slobode u vezi sa tim šta dele i sa kim. Dodao je novu funkciju publike koja vam omogućava da odaberete da li će vaš Reel ili post biti podeljen sa svim pratiocima ili samo sa bliskim prijateljima. Ovo je proširenje funkcije koja je ranije bila ograničena na Priče. Zato će ova funkcija koristiti istu listu bliskih prijatelja koju ste kreirali za Priče.

Ako vam ova opcija još nije stigla, proveravajte aplikaciju narednih dana jer će stizati korisnicima širom sveta sukcesivno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi