Instagram testira jednostavnije profile

Trebalo bi da vidite radne verzije u trajanju od "narednih nekoliko nedelja", koji će se menjati na osnovu povratnih informacija korisnika

 
Tviter nije jedina društvena mreža koja se bavi promenama profila. Nakon što je plava ptičica uvela manje vizualne promene pre nekoliko dana, sada i Instagram testira promene stranica profila, sa namerom da profili korisnika budu “lakši i čistiji za korištenje.” Pojedina podešavanja će se razlikovati, ali možete primetiti promene dugmadi, ikona i navigacionih kartica. Trebalo bi da vidite radne verzije u trajanju od “narednih nekoliko nedelja”, koji će se menjati na osnovu povratnih informacija korisnika.
 
insta.png
 
Kompanija nije iznela svoje razloge za uvođenje testa. Međutim, neće obavezno slediti iste ciljeve kao i Tviter. Tviter preispituje svoje osnovne principe kao reakcije na kritike, uključujući i zabrinutost zbog toga što je preterano naglašavala brojke kao što je broj pratilaca, što, kako su naveli, ne sme samo po sebi biti cilj, već žele maksimalno da podstaknu korisnike na konverzaciju i reakcije. Čak razmišljaju i da ukinu Like dugme.
Instagram nema pritisak te vrste. Međutim, i on bi voleo da vas podstakne da posetite profile svojih prijatelja više puta i pregledate postove i priče kako ih ne bi slučajno propustili.
Izvor: Phonearena 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi