LinkedIn veštačka inteligencija će pisati poslodavcima umesto vas

Premijum korisnici LinkedIn platforme od sada imaju na raspolaganju alat koji koristi veštačku inteligenciju i koji će poslodavcima pisati umesto njih

LinkedIn veštačka inteligencija će pisati poslodavcima umesto vas

Profesionalna društvena mreža LinkedIn, najavila je uvođenje novog alata koji koristi veštačku inteligenciju, a koji bi trebalo da pomogne korisnicima da ostvare prvi kontakt sa poslodavcima.

Ukoliko vam je jedan od većih problema u procesu traženja posla zapravo da prvi kontaktirate poslodavca ili menadžera za zapošljavanje, veštačka inteligencija bi možda mogla da vam pomogne. To je, barem, cilj novog LinkedIn alata koji koristi generativnu veštačku inteligenciju.

Ovaj AI alat će koristiti informacije sa vašeg profila, opis posla za koji se prijavljujete i neke opšte informacije o kompaniji kako bi napravio “veoma personalizovani nacrt poruke za početak razgovora”. Alat je trenutno dostupan samo Premium korisnicima, saopštili su iz LinkedIn-a juče, prenosi CNET.

Kompanija ipak kaže da je važno prilagoditi poruku, odnosno da bi trebalo da odvojite vreme i pregledate nacrt poruke i prilagodite ga dovoljno “da zvuči kao vi”.

Alat nam stiže ubrzo nakon što je LinkedIn najavio uvođenje novih funkcija koje koriste veštačku inteligenciju, kako bi pomogli korisnicima da unaprede svoj profesionalni LinkedIn profil, a kompanije da pišu bolje opise poslova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi