Microsoft dodao asistenciju u Office Web Apps koja podseća na Clippy spajalicu

Sećate li se Office 97 paketa? Sa ovim softverom pojavila se i Clippy animirana spajalica koja je korisnicima trebala da olakša korišćenje Office programa. Ona je trajala par generacija softvera, a danas uglavnom služi za šaljive ilustracije na internetu. Microsoft je sada u svoje Office Web aplikacije dodao &l

Sećate li se Office 97 paketa? Sa ovim softverom pojavila se i Clippy animirana spajalica koja je korisnicima trebala da olakša korišćenje Office programa. Ona je trajala par generacija softvera, a danas uglavnom služi za šaljive ilustracije na internetu. Microsoft je sada u svoje Office Web aplikacije dodao “Tell Me” opciju, koja bi korisnicima trebala da pomogne na sličan, naravno moderniji i napredniji način. Tell Me neće iskakati kao Clippy spajalica, već je u pitanju polje koje se nalazi na vrhu dokumenta, u kojem korisnici mogu da ukucaju ono što im je potrebno. Tell Me opciju ne treba mešati sa TellMe glasovnim servisom kompanije Microsoft. Obzirom na kompleksnost Microsoft Office paketa, sigurno da ovakvo polje može biti od pomoći, a nema razloga da slična asistencija stigne i na desktop verzije programa, obzirom da zaista nije lako snaći se u Microsoft Office uputstvu za upotrebu, kao i u uputstvu mnogih drugih programskih rešenja. Još jedna bitna novost Office Web aplikacija jeste bolja opmitizacija za korišćenje na touch ekranima, mada ovo programi i dalje nisu u potpunosti prilagođeni za upotrebu (isključivo) prstima.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi