Microsoft dodao nove AI funkcije u Office 365

Microsoft je objavio nekoliko alatki za Word, Excel i Outlook, koje će pomoći korisnicima da izvuku maksimum iz podataka, organizacionog sadržaja i drugog.

Microsoft već godinama u svoj popularni Office paket dodaje cloud-baziranu veštačku inteligenciju. Pored AI-fokusiranih nadogradnji za Cortanu i Bing, kompanija je sada objavila i nekoliko alatki za Word, Excel i Outlook, koje će pomoći korisnicima da izvuku maksimum iz podataka, organizacionog sadržaja i drugog.Microsoft je objavio Office Insights, koji predstavlja machine learning funkciju koja analizira podatke iz Excela kako bi kreirala pivot tabele i grafikone za trendove. Predstavljen je i Acronyms in Word, koji pregleda dokumenta organizacije i šalje mailove kako bi pronašla akronime specifične za korisnikov biznis. Tap in Word će pokrenuti dokumente, tabele i prezentacije iz kompanije bez potrebe za napuštanjem dokumenta na kom se radi. Microsoft planira i objavu alatke koja pomaže u obeležavanju akcionih događaja i email poruka u okviru Outlooka, kako bi korisnik na njih mogao da odgovara u pokretu.Sve nove funkcije se oslanjaju na cloud kako bi obrađivale informacije. Ovo Microsoftu omogućava da dodaje funkcionalnost u pokretu.Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi