Microsoft priznao da Windows 11, verzija 22H2 usporava kopiranje velikih fajlova

U pitanju je prva, značajnije poboljšana verzija Winodws 11 operativnog sistema, koja zaslužuje pažnju korisnika…

Ipak, ne može sve da prođe glatko i bez problema. Bar iz ugla krajnjih korisnika. Iz Microsoft-a, pak smatraju da nema nekih naročitih iznenađenja i da je sasvim normalno da tu i tamo postoje određeni “bagovi” koji se zapravo mogu nazvati, više nekom vrstom “privremenih poteškoća” do uspostavljanja potpuno stabilne verzije OS-a.
Nedavno je Ned Pyle, glavni menadžer Microsoft Windovs Server Engineering Group-a, objavio članak  na tech blogu, potvrđujući da najnovija Windows 11 22H2 verzija ima problem sa degradacijom performansi prilikom kopiranja velikih datoteka.
Prema Nedu, korisnici najnovijeg Windows 11 22H2 OS-a, mogu osetiti usporenje i smanjeni protok podataka, čak i do 40% u poređenju sa uobičajenim vrednostima kada kopiraju datoteke od nekoliko gigabajta ili veće prilikom korišćenja Server Message Block (SMB) protokola, pri čemu starije verzije Windows 11 sistema nemaju ovaj problem.
File_transfer.jpg
Istovremeno, tokom testiranja ovog problema ispostavilo se da ova greška nije ograničena isključivo na SMB tj kopiranje tokom rada u mreži, već korisnici mogu doživeti degradaciju performansi i prilikom kopiranja lokalnih datoteka.
Trenutno, Microsoft istražuje i pokušava da pronađe uzrok i način da popravi uočeni problem. Korisnici koji su pogođeni ovim propustom, mogu da koriste Robocopy ili xcopy sa /J parametrom kako bi vratili  očekivani nivo performansi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi