Moto KeySafe - glavni razlog zašto su vaši podaci najbezbedniji na Motorola telefonima

Sa Lenovo ThinkPhone by Motorola, brend nastavlja svoju posvećenost isporučivanju nenadmašne bezbednosti predstavljajući Moto KeySafe

Moto KeySafe - glavni razlog zašto su vaši podaci najbezbedniji na Motorola telefonima

Kompanija Motorola je tokom godina razvila i unapredila ThinkShield for Mobile platformu sa ciljem da korisnicima isporuči maksimalnu bezbednost, lakoću upravljanja, produktivnost i napredne servise na svojm telefonima. Sa Lenovo ThinkPhone by Motorola, brend nastavlja svoju posvećenost isporučivanju nenadmašne bezbednosti predstavljajući Moto KeySafe.

Uz Moto KeySafe, Motorola uređaji poseduju bezbednosni procesor zahvaljujući kom je bezbednost svih procesa unutar telefona podignuta na nov nivo uz superiornu zaštitu osetljivih podataka i informacija. Pored softverske, KeySafe pruža i hardversku zaštitu najvažnijih informacija smanjujući bilo kakve pokušaje fizičkog napada na telefon.

Kao potpuno fizički odvojen procesor od ostatka komponenti, Moto KeySafe pomaže u sprečavanju malicioznih napada na primarni procesor. Jedan način zaštite jeste posedovanje sopstvene memorije unutar koje se čuvaju svi osetljivi digitalni ključevi. Pored toga, firmware koji radi unutar ovog procesora je dodatno „ojačan“ kako bi sprečio sve napade.

Uz ovaj nivo zaštite, osetljivi procesi, kao što je enkripcija podataka, i podaci su bolje zaštićeni od naprednih napada. Moto KeySafe najlakše se može opisati kao skriveni sef unutar doma ili kancelarije korisnika. Svi Motorola uređaji sa ThinkShield platformom poseduju superiornu zaštitu, ali uz Moto KeySafe, odabrani uređaji poseduju dodatni sloj zaštite koji ih štiti od naprednih napada.

Moto KeySafe je operativno bezbedno okruženje

Motorola je uspela da isporuči Moto KeySafe rešenje zahvaljujući saradnji sa svojim partnerima – kompanijama Qualcomm Technologies i Google. Moto KeySafe implementacija bazirana je na bezbednoj jedinici za procesuiranje Snapdragon 8+ Gen 1 mobilne platforme i prati Android bezbednosne zahteve za StrongBox Keymaster.

Zahvaljujući ovoj implementaciji, Moto KeySafe korisnicima isporučuje sertifikovanu platformu sa dodatnim naprednim bezbednosnim unapređenjima. Uz Moto KeySafe, osetljivi procesi unutar telefona koriste dodatni sloj napredne autentifikacije. Primer ovih procesa je zaključavanje uređaja uz pomoć PIN koda ili enkripcija podataka.

Kako bi ti procesi funkcionisali, uređaj sprema digitalne ključeve koji se proveravaju svaki put kada se taj proces aktivira. Uz Moto KeySafe, ovi digitalni ključevi smešteni su na odvojenoj lokaciji uz dodatnu autentifikaciju za dodatnu zaštitu.

Motorola KeySafe trenutno je dostupan na ThinkPhone i Edge 30 Ultra modelima.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi