Naučnici tvrde da Pokemon Go loše utiče na mozak

Čak tvrde da je efekat igranja igre Pokemon Go sličan onome kako droga utiče na mozak. Prema njemu, igra deluje kao droga time što veštački stimuliše određene centre

Početkom ovog meseca bilo je sugestija da je igranje Pokemon Go igre dobro za naše mentalno zdravlje. Ovo su mnogi tvrdili zato što je utvrđeno da igra primorava gejmere da izađu napolje i komuniciraju sa drugim ljudima, što se u nekim slučajevima pokazalo prilično korisno jer je pomoglo pojedinima da prevaziđu svoje socijalne strahove. Međutim, izgleda da imamo novi argument koji tvrdi da Pokemon Go loše utiče na naš mozak.
Ovo je naveo Elan Barenholc profesor na “Center for Complex Systems and Brain Sciences” univerzitetu na Floridi. On čak tvrdi da je efekat igranja igre Pokemon Go sličan onome kako droga utiče na mozak. Prema njemu, igra deluje kao droga time što veštački stimuliše određene centre.
“Kada idete napolje i trčite okolo u okruženju, vi dobijate povratnu informaciju od igre u isto vreme, te tada dobijate mnogo bogatiji prikaz, a vaš mozak ulazi u to na mnogo dublji način iako ste svesni da je sve lažno. Baš kao i iluzija, znate da je sve lažno, ali postoji deo mozga koji prihvata (kupuje) sve” poručio je Elan.
Rusija misli da je igra Pokemon Go zla
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi