Netflix najavio prenos profila sa naloga na nalog

Odlično rešenja za situacije kada vas roditelji, drugari ili bivša devojka izbace sa svog Netflix naloga.

Netflix je i zvanično najavio novu opciju za prenos profila, nakon nekoliko meseci testiranja u zemljama širom sveta. Profile Transfer je opcija koja radi upravo ono što kaže – omogućava vam da prebacite jednog korisnika sa naloga na nalog, sa sve ličnim preporukama, istorijom gledanja, My List, ocenama, sačuvanim igrama i drugim podešavanjima.
Ova opcija postoji iz dva razloga. Prvi je deljenje naloga sa drugarima, prijateljima, familijom, bivšim partnerima i drugim poznanicima sa kojima se u nekom trenutku raziđete. Umesto da svaki put kada uključite Netflix vidite njihove profile poželite da promenite šifru i izbacite ih sa naloga ili ih pozovete da biste ih pitali da li je OK da koriste nalog koji samo vi plaćate, posebno sada Jelena kada imaš novog dečka… sada postoji elegantnija opcija.
Netflix
Drugi razlog je što Netflix zaista želi da svi imamo zasebne naloga i da im plaćamo više, jer njima zaista baš mnogo treba naš novac. Bilo da su u pitanju najave ukidanja deljenja šifara, ubacivanje jeftinijih paketa ili nešto drugo, činjenica je da je Netflix krenuo lošom spiralom. Uostalom, setite se kada ste poslednji put pročitali neku pozitivnu vest koja vas je obradovala oko nečega sa Netflix platforme…?
Ali da ne bude sve tako crno, Profile Transfer će vas u onom malom broju slučajeva kada vas neko izbaci sa deljenog Netflix naloga bar spasiti od ponovnog pravljenja liste i preporučenih naslova, koji zaista umeju da budu korisni.
Postoji posebna sekcija koja vas vodi kroz proces kreiranja novog iz postojećeg profila. Ceo proces je pun pozitivnih smernica koje vam govore koliko je bitno da imate svoj nalog i da možete da zadržite sve što volite sa svojim profilom, uključujući i to da ostavite kopiju svog profila na postojećem nalogu, ako ništa, onda da nervirate bivše o čiji nalog ste se do juče grebali.
Test period je bio aktivan u tri zemlje: Čile, Kostarika i Peru, a pored opcije prenosa profila orisnici su dobili opciju da za manju naknadu (3 dolara) dodaju još jednog člana u svoj paket. Dodavanje novog člana i prenos profila indiciraju da Netflix strateški razmišlja o tome kako da poveća broj pretplatnika koji već neko vreme ne raste po planiranom tempu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi