Nokia predstavila Pure UI, novi jezik za dizajn korisničkog interfejsa

Pure UI je razvijen od strane Nokia dizajn tima, za kreiranje interfejsa koji će se koristiti na novim Nokia telefonima, ali i njihovima drugim uređajima

Nokia predstavila Pure UI, novi jezik za dizajn korisničkog interfejsa

Kompanija Nokia je zamislila Pure UI dizajn tako da bude fleksibilan i prilagodljiv za buduća rešenja, sa čistim, minimalističkim izgledom, što je trenutno vodeći trend kada je dizajn korisničkog interfejsa u pitanju. Postoji više komponenti, počevši od šablona i smernica koje određuju ukupan izgled.

Glavni deo novog izgleda je Nokia Pure font, koji će se koristiti u celom korisničkom interfejsu, piše Phandroid.

Nove ikonice su takođe dizajnirane za Pure UI. Oni su zasnovani na potezima četkicom, čija debljina može da varira u skladu sa zahtevima ekrana i mogućnostima uređaja, a implementirane su animacije koje se aktiviraju kada određena komponenta treba da privuče pažnju korisnika.

Nokia Pure ikonice su zasnovane na geometrijskim oblicima, a tu su standardni elementi koje dizajneri mogu da koriste da brzo naprave ekrane različitog izgleda. Očekivano, podržan je tamni režim, sa elementima i ikonicama koje prilagođavaju svoje stilove u skladu sa tim.

Do sada su se Nokia telefoni zadržali blizu standardnog Android izgleda, ali bi trebalo da vidimo podsticaj ka usvajanju Pure UI. Međutim, ne pominje se koliko brzo će se to dogoditi.

Opet, novi jezik je zamišljen za korišćenje na telefonima, ali i na drugim uređajima – Nokia Pure UI ima komponente koje se mogu koristiti za pravljenje složenih kontrolnih panela. Interfejs je dizajniran tako da može da se koristi za kreiranje interfejsa za male ekrana za pametne satove do velikih panela postavljenih na zid.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi