Nova komparativna analiza antivirusa otkriva da Microsoft Defender ima jednu od najlošijih stopa offline detekcija

Ali je zato u samom vrhu kada je u pitanju online detekcija

 
Kompanija za procenu anti-malvera AV-Comparatives objavila je danas svoj najnoviji izveštaj iz marta 2022. Izveštaj je otkrio da Microsoftov interni antivirus Defender ima jednu od najslabijih stopa pffline otkrivanja od samo 60,3%. U međuvremenu, G DATA je na vrhu liste sa 98,6%. To znači da se Microsoft Defender u velikoj meri oslanja na zaštitu zasnovanu na oblaku.Međutim, stope detekcije i zaštite na mreži za Microsoft proizvod su među najboljima. U slučaju da se pitate koja je razlika između zaštite i detekcije, evo kako AV-Comparatives definiše to dvoje:

    “Test otkrivanja datoteka koji smo radili prethodnih godina bio je test samo za otkrivanje. To znači da je samo testirao sposobnost bezbednosnih programa da otkriju zlonamerni programski fajl pre izvršenja.Ovaj test zaštite od zlonamernog softvera proverava ne samo stope otkrivanja, već i zaštitne mogućnosti, tj. mogućnost da se spreči zlonamerni program da zaista izvrši bilo kakve promene u sistemu.”

Na slici možete pronaći potpuno poređenje različitih rešenja protiv malvera za stope otkrivanja van mreže i na mreži, kao i stope zaštite:1650012329_online_vs_offline_detection_rates.jpg
U testu zaštite od malvera, zlonamerne datoteke se izvršavaju na sistemu. Dok je u Testu zaštite u stvarnom svetu vektor mreža, u testu zaštite od malvera vektori mogu biti npr. mrežni diskovi, USB ili scenariji pokrivanja gde je malver već na disku. Detaljnije o rezultatima ispitivanja pročitajte na Neowinu.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi