Nove Android 15 funkcije izazivaju zabrinutost kako će izgledati One UI 7

Novi Android 15 donosi nekoliko ključnih funkcija, ali mali broj realnih noviteta podgrejava sumnje i pitanja o tome kako će Samsung unaprediti svoj One UI 7 sa dodatnim opcijama i AI mogućnostima

Nove Android 15 funkcije izazivaju zabrinutost kako će izgledati One UI 7

Google uvodi Android 15 za Pixel uređaje, a Android partneri će postepeno prilagođavati svoje verzije operativnih sistema koji rade ispod sopstveno prilagođenih korisničkih interfejsa, ali nas u ovom slučaju posebno zanima kako će izgledati Samsung One UI 7.

Nova verzija Android 15 operativnog sistema donosi sledeće ključne funkcije:

  • Privatni prostor – omogućiće kreiranje ličnog prostora na uređaju i sakriti osetljive aplikacije. Korisnici će moći da pristupe privatnom prostoru nakon autentifikacije putem biometrijskih podataka.
  • Zaštita od krađe – sprečava nepoznate korisnike da pristupe uređaju ili osetljivim podacima zahtevajući autentifikaciju. Na taj način će zabraniti radnje poput isključivanja SIM kartice ili funkcije „Find My Device“.
  • Poboljšano multitasking iskustvo za tablet računare i preklopne uređaje – poboljšan je pristup aplikacijama uz novu funkciju koja uvek prikazuje taskbar. Ova opcija omogućiće korisnicima da zadrže taskbar i tokom multitasking operacija.

Ovo su neke od najvažnijih novih funkcija na Androida 15 verziji i pored mnoštava manjih izmena i podešavanja. Međutim, lista realno novih poboljšanja u Androidu se uveliko smanjila, što izaziva zabrinutost u vezi sa Samsungovom ponudom u sledećoj verziji One UI sistema.

Šta očekivati 

Na Konferenciji za programere 2024, Samsung je podelio neka saznanja o One UI 7, ali bez otkrivanja mnogo detalja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Južnokorejski proizvođač tehnologije je najavio novi korisnički interfejs za sledeću verziju One UI. Pored toga, neke nove AI mogućnosti će pratiti promenu grafičkog izgleda radnog okruženja.

Rani „hands-on“ prikaz otkrio je deo korisničkog interfejsa, ali funkcije su ostale nepoznate.

S obzirom na to, Android 15 će takođe imati minimalistički broj novih dodataka, što povećava našu znatiželju o tome šta će doneti novi One UI softver.

Iako Samsung ima veliki tim programera koji uvodi nove funkcije, mala lista novih funkcionalnosti Androida 15 verzije, otežava kompaniji da privuče salvu pohvala za sledeću verziju nadogradnje svog popularnog sistema, piše Sammy Fans.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi