Novi Google Password Manager ima unapređenu bezbednost i omogućava ručno dodavanje šifara

Pamćenje lozinki u Chrome pretraživaču i Android operativnom sistemu postalo je lakše i bezbednije.

Kompanija Google otpočela je sa isporučivanjem nadogradnji za svoj Password Manager unutar Google Chrome internet pretraživača i za Android operativni sistem. Kako sama kompanija navodi, unapređeni program će korisnicima doneti olakšanu upotrebu i povećanu bezbednost.
Šta je promenjeno
Jedna od najvećih promena koju najnovija nadogradnja za Google Password Manager donosi jeste mogućnost da korisnici Chrome pretraživača i Android operativnog sistema ručno dodaju lozinke u ovaj program. Na ovaj način Google tvrdi kako ćete dobiti poboljšano korisničko iskustvo i unapređenu funkcionalnost jer ćete na jednom uređaji moći da unesete lozinke za nekoliko platformi, kao što su Chrome i Android.
Compromised_Weak_Reused.max1000x1000.jpg
Android korisnici sada mogu i da postave prečicu do ove aplikacije na početnu stranicu ekrana svog telefona za olakšan pristup ka Password Manager aplikaciji, što je još jedan od načina na koji Google teži da olakša korišćenje. Uz to, ovaj program od sada može i da grupiše nekoliko različitih lozinki za iste sajtove i aplikacije, dodatno pojednostavljujući čitav proces.
Unapređeni bezbednosni protokoli
Međutim, možda i najbitnija jeste tvrdnja kompanije Google kako će nova verzija Password Manager doneti unapređene bezbednosne protokole i smanjenu mogućnost da se vaše lozinke kompromituju. Dakle, ova aplikacija će od sada stvarati sigurnije lozinke na svim platformama na kojima je koristite, pa čak i na iOS. Međutim, za Apple uređaje ćete morati da postavite Chrome kao podrazumevanu aplikaciju za automatsko popunjavanje polja.
iOS_PW_generation01.max1000x1000.jpg
Na kraju, prilikom unosa lozinki tokom pristupa nekom sajtu ili aplikaciji, Google Password Manager će nastaviti da prati koliko je vaša lozinka sigurna i upozoriti vas ukoliko koristite neodgovarajuću lozinku. Pored toga, tu je i mogućnost da Password Manager sam zameni vašu lozinku snažnijom verzijom kako biste osigurali bezbednije istraživanje interneta i korišćenje raznih aplikacija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi