Novi Instagram filteri blokiraju određene reči

Filtriranje nepoželjnog sadržaja na Instagramu će postati još naprednije.

Poznato je da u poslednje vreme Instagram filteri raznih vrsta bivaju implemetirani radi poboljšanja podešavanja sadržaja koja će vam se pojavljivati na “traci” ili “lajni”, kako god vam je draže. Kako prenosi Wccftech, ova društvena mreža započela je testiranje novih funkcionalnosti koje će vam dati još veću kontrolu sadržaja koji želite ili ne želite da vidite.

Novi filteri 

U ovom trenutku testira se funkcionalnost koja će korisnicima jednostavnim klikom na ikonicu sa desne strane polja za pretragu omogućiti da odaberu sadržaj koji će se prikazivati unutar “Explore” trake. “Explore” predstavlja skup svih onih postova u kojima ste najčešće uživali i ažurira se shodno vašim ličnim interesovanjima. Međutim, opcija koja se testira omogućava vam da sadržaj koji vas ne interesuje obeležite kao “Not interested” i izbacite ga iz vaše “Explore” sekcije. Pored toga, moći ćete da sprečite pojavljivanje neprimerenog (“sensitive”) sadržaja, ukoliko ne biste želeli da “istražujete” škakljive stvari. 

Pored toga, od sada ćete moći da, umesto samo jednog tipa sadržaja koji ne želite da se više prikazuje, svrstate u kategoriju “Not interested” – umesto sporog pojedinačnog obeležavanja. Takođe, želimo da naglasimo kako ova funkcionalnost nije još uvek dostupna svima i da se nalazi u fazi testiranja, pa se lako može dogoditi da Instagram odluči da je ne uvede kao sastavni deo svoje aplikacije. 

Filtriranje celokupnih reči 

Kada smo već kod novina koje Instagram testira, tu je i opcija da u potpunosti blokirate prikazivanje sadržaja koji u svojim “heštegovima” sadrži fraze koje ste sami postavili kao nepoželjne. Pored toga, u filter možete dodati i emotikone za koje ne želite da se nađu u “heštegovima” sadržaja koji pratite. Na ovaj način Instagram vam donosi unapređenu funkcionalnost filtriranja željenih i neželjenih sadržaja. Za sada još uvek nije poznato kada i da li će ove izmene zaživeti za sve korisnike ove društvene mreže.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi