Novi trik za Windows 11 olakšava njegovu instalaciju na starim računarima

Instalacija Windows 11 OS uz novi trik sa zaobilaženjem sistemskih zahteva, čini instalaciju na nepodržanim sistemima lakim sa IoT Windows izdanjem

Novi trik za Windows 11 olakšava njegovu instalaciju na starim računarima

Windows IoT Enterprise OS obuhvata različita izdanja Windows operativnog sistema koja Microsoft prodaje kompanijama za upotrebu na uređajima „malog otiska”, kao što su uređaji na prodajnim mestima i drugi ugrađeni sistemi. Ranije poznata kao Windows Embedded, IoT izdanja omogućavaju relativno laku instalaciju, čak i na hardveru koji Microsoft ne podržava. Na taj način se novi trik zaobilaženja provere sistemskih zahteva prilikom instalacije Windows 11 pokazao se mnogo efikasnijim nego što se prvobitno mislilo.

Otkriven ranije ovog meseca, trik koristi jednostavan postupak kako bi se izbegla provera sistema tokom instalacije Windows 11 operativnog sistema. Korisnici samo treba da izaberu Windows 11 IoT Enterprise LTSC izdanje, specijalizovanu verziju OS-a dizajniranu za određeni hardver, čime se potpuno preskače provera kompatibilnosti hardvera tokom instalacije.

Windows Server LTSC izdanje dolazi sa velikim nadogradnjama verzije koje se objavljuju svake dve do tri godine. Korisnici dobijaju pet godina glavne podrške, plus još pet godina proširene podrške. Microsoft ističe da Windows Server LTSC pruža „opciju dugoročnog servisiranja”.

Na društvenoj mreži X (bivši Twitter), osvanuo je komentar korisnika koji se potpisuje kao Bob Pony, koji je podelio trik za zaobilaženje i potvrdio je da isti metod funkcioniše i za Windows verzije koje nisu LTSC, počevši od verzije 24H2.

On je tvitovao da je tajna ove metode odabir opcije „IoT Enterprise” tokom instalacije Windows 11. IoT izdanje identično je regularnim verzijama Windows-a, osim što korisnici mogu da prilagode njegov rad na kompaktan hardver sa manjim ograničenjima skladištenja podataka.

Microsoft je dizajnirao Windows LTSC za kompanije i organizacije koje žele da izbegnu česta ažuriranja ili žele da testiraju nove funkcije u nedovršenom stanju, ali očito je možete koristiti i nezavisno od njene namene za preduzeća.

Windows IoT omogućava isto iskustvo kao i standardna verzija Windows-a za potrošače, a zahvaljujući nedavno otkrivenoj metodi zaobilaženja sistemskih zahteva, tu je i mogućnost instalacije čak i na starije računare.

Mnogi korisnici znaju da Windows 11 ima visoke hardverske zahteve i da to otežava nadogradnju sa Windows 10 na mnogim računarima. Međutim, snalažljivi korisnici brzo su otkrili alternativne metode zaobilaženja provere sistema i tako omogućili instalaciju Windows 11 i na starijim računarima. Ipak, najnovije verzije Windows 11 najverovatnije neće raditi na starijim procesorima jer im nedostaje podrška za „x86”, koja je najrasprostranjenija u svetu ličnih računara i servera.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi