Papa izgubio verifikovani Twitter status

Mnoge poznate ličnosti ostale su u četvrtak bez plavih Twitter znački koje označavaju verifikovan profil. Iako nisu platili, neki ih imaju i dalje .

Papa izgubio verifikovani Twitter status

Twitter je u četvrtak počeo sa uklanjanjem plavih značkica sa profila koje su označavale verifikovane korisnike. One će sada biti privilegija isključivo korisnika koji tu funkciju plate. Među onima koji su ostali bez verifikovanog statusa su i Papa Francis, kao i pop ikona Bijonse.

Među onima koji i dalje imaju značku su košarkaška zvezda LeBron Džejms, kao i pisac Stiven King. Autor Isijavanja i drugih kultnih knjiga koji je još ranije Ilon Muska nazvao jako lošim po Twitter, objavio je sledeću objavu: “Moj Twitter nalog je označen kao pretplaćen na Twitter Blue, ali ja to nisam. Piše i da sam dao svoj broj telefona. Nisam”. Mask je na Kingov tvit odgovorio sa “Nema na čemu, namaste”.

Kako prenosi Reuters, LeBron Džejms koji je takođe prethodno izjavio da nema nameru da plaća verifikaciju je i dalje označen kao verifikovan. Objašnjenje je stiglo od Maska koji je objavio da za nekoliko korisnika on lično plaća Twitter Blue. “Samo za Šatner, LeBrona i Kinga”, izjavio je on, misleći na Vilijema Šatnera, originalnog Kapetana Kirka iz Zvezdanih staza.

Interesantno, Šatnerse takođe prethodnog meseca požalio na to što Twitter primorava korisnike da plaćaju plavu značku. Među onima koji su ostali bez nje su bivši američki predsednik Donald Tramp, osnivač Microsofta Bil Gejts i Kim Kardašijan.

Pod vlasništvom Maska, Twitter je promenio politiku po pitanju dodeljivanja značaka koje su prethodno dodeljivane pojedincima, novinarima, čelnicima kompanija, političarima i kompanijama nakon provere identiteta i praktično služile kao sertifikat autentičnosti. Mask je u novembru najavio da će Twitter početi da naplaćuje osam dolara mesečno za značku u pokušaju da otvori nove izvore prihoda pored oglašavanja.

Kompanija je kasnije ponudila oznake i u drugim bojama – zlatne za kompanije i sive za zvaničnike vlada i organizacija. Pored njih su se pojavili i natpisi poput “povezan sa vladom” ili “automatizovan od strane” koje su označavale naloge pod kontrolom neke vlade ili bota. Američka neprofitna organizacija National Public Radio (NPR) prestala je sa objavljivanjem sadržaja na svoja 52 Twitter feeda nakon što je od strane platforme označena kao “pro-vladina”, a kasnije i kao “finansirana od strane vlade”.

Kanadski CBC (Canadian Broadcasting Corporation) takođe je obustavio aktivnosti na Twitter mreži nakon rasprave sa Maskom oko definicije termina “finansirana od strane vlade”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi