Pazite šta radite na Twitch mreži da ne završite na crnoj listi

Najveća striming platforma na svetu, Twitch, donela je nova pravila o deljenju podataka o banovanim korisnicima.

Twitch, trenutno najpopularnija platforma za striming video igara, ali i malo škakljivijeg sadržaja koji je na granici za 18+, najavila je novu funkcionalnost koja za cilj ima poboljšanje bezbednosti korisnika ovog servisa. Kako navodi ova platforma, ova nadogradnja omogućava strimerima da sa drugima podele informacije o korisnicima koje su morali da banuju sa svog kanala kako bi zajednica znala na koje osobe da obrati pažnju.
Šta je “Shared Ban Info”?
Ova funkcionalnost predstavlja unapređenje već prisutne opcije “Ban Evasion Detection” koja je deo Twitch platforme od novembra meseca prošle godine. Ovo je mreža koja stvaraocima sadržaja na ovoj striming platformi omogućava da se međusobno zaštite od toksičnih osoba i internet maltretiranja tokom strimovanja.
rtaImage.gif
Ukoliko jedan strimer želi da pristupi listi banovanih osoba svog kolege, potrebno je poslati zahtev da pristup listi svih korisnika Twitch servisa koje su banovali zbog različitih vidova nedoličnog ponašanja na njihovom kanalu. Ukoliko je ovaj predlog prihvaćen, osoba koja je zahtev poslala dobiće pristup pomenutoj listi, ali će istovremeno morati da sa svojim kolegom takođe podeli svoju listu banovanih gledalaca. U ovom trenutku moguće je ostvariti do 30 ovakvih uzajamnih između strimera.
Kako ova nova opcija funkcioniše
Jednom kada uspostavite “Shared Ban Info” vezu sa drugim strimerom, svi korisnici koju su banovani na kanalu vašeg kolege imaće poteškoća da prave zijam na vašem kanalu jer će njihove poruke automatski biti označene kako biste lakše mogli da pratite njihovo ponašanje. Samim tim ćete moći brže da odreagujete jer ćete znati od kojih korisnika možete očekivati nešto neprimerenije ponašanje.
Twitch lista.gif
Kako kaže sama kompanija Twitch, “Ništa nije bitnije od bezbednosti naših strimera i njihovih onlajn zajednica. Ono što našu platformu čini onim što jeste je mogućnost naših korisnika da se osećaju prijatno iskazujući svoju ličnost”.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi