Posle 32 godine, Microsoft Office odlazi u penziju

Aplikacije se neće menjati, i dalje će postojati opcija da ih kupite zajedno, ali ono što danas znamo kao Office će postati deo drugog paketa.

Sada već davne 1990. godine, Microsoft je predstavio Office, brend koji je pored Windows-a verovatno i najpoznatiji široj publici. Zasebne aplikacije kao što su Word, Excel, Outlook, PowerPoint i druge će nastaviti da žive, ali ne pod Office brendom, već kao deo „Microsoft 365“ paketa.
Izmene će prvo pogoditi onlajn Office aplikacije na Office.com, koje će se promeniti tokom novembra meseca. U januaru 2023. godine Office aplikacija ugrađena u Windows 10 i Windows 11, kao i Office mobilne aplikacije za iOS i Android će slediti taj primer. Nakon ažuriranja, te aplikacije će preuzeti Microsoft 365 brend i novi logo, koji možete videti na naslovnoj slici ove vesti, koji i dalje izgleda kao slovo „O“.
Microsoft FAQ (stranica sa često postavljanim pitanjima) o tranziciji kaže da će Microsoft 365 obuhvatiti postojeće Office aplikacije plus OneDrive i Microsoft Teams „i još mnogo toga“. Kompanija takođe ističe da će brend Office nastaviti da postoji, bar neko vreme. Postojeći Office 365 nalozi se (još uvek) ne preimenuju, a Microsoft će i dalje prodavati trajne licencirane verzije Word, Excel i druge Office aplikacije kao Office 2021.
Content_card_C.jpg
Office je samo najnoviji Microsoft proizvod koji je dobio novo ime sa „Microsoft“ u sebi. Windows Defender, ugrađeni skener za zaštitu od malvera na platformi, postao je poznat kao Microsoft Defender sredinom 2019. Ova stranica je brošura za osam različitih proizvoda brendiranih kao Office, Azure i Microsoft, od kojih je sedam takođe postalo neka verzija „Microsoft Defendera“. Pretpostavlja se da su brendovi kao što su Windows i Xbox dovoljno jaki da se odupru preimenovanju i postanu „Microsoft OS“ ili „Microsoft Box“, ali ako Microsoft može da preimenuje Office, nije sigurno da će Windows i Xbox preživeti samostalnost.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi