Prva Apple Wallet alternativa spremna za lansiranje u EU

Britanska firma Curve tvrdi da će biti prva kompletna alternativa za Apple Wallet kada Apple jednom u potpunosti bude poštovao zahteve EU i omogući rivalima korišćenje NFC tehnologije za plaćanje na svojim iPhone telefonima

Prva Apple Wallet alternativa spremna za lansiranje u EU

Pored zakonskih promena koje su primorale Apple da dozvoli rivalima otvaranje iPhone App prodavnica u EU, regionalni Digital Markets Act takođe je naterao kompaniju da podrži konkurentske sisteme za beskontaktno plaćanje. Apple je u procesu dodavanja API-ja kako bi rivalima omogućio korišćenje NFC tehnologije u njihovim aplikacijama za bankarstvo i elektronske novčanike.

Prema The Times-u, Apple još uvek finalizuje tehničke detalje. Kada to bude završeno, firma Curve iz Velike Britanije kaže da će odmah moći da lansira svoj konkurentski Wallet.

Iako posluje iz Londona, Curve digitalni novčanik biće dostupan samo njihovim korisnicima u Evropi.

Priprema se evropska zamena za Apple Wallet

“Novo konkurentno tržište za digitalne novčanike će uskoro doživeti istinsku inovaciju koja stavlja korisnike na prvo mesto,” rekao je osnivač Curve-a Shachar Bialick. Portparol Curve-a takođe tvrdi da će prelazak na njihovu uslugu uštedeti bankama “milione evra” koji se trenutno slivaju u džepove kompanije Apple.

Korisnici će moći potpuno da zamene Apple Wallet. To čak uključuje i funkcionalnost dvostrukog pritiska bočnog dugmeta na iPhone-u koji će prikazivati Curve umesto Apple sistema plaćanja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Iako Curve tvrdi da će biti prva kompanija koja će lansirati alternativu za Apple Wallet, navodno i druge firme rade na svojim verzijama iste usluge. Među njima je i nordijska firma Vipps MobilePay.

Kompanija Curve nije posebno poznata u Velikoj Britaniji, ali navodno ima preko četiri miliona korisnika. Trenutno deluje kao agregator za bankovne i lojalti kartice, i tvrdi da su korisnici potrošili približno 4 milijarde dolara putem njihove platforme u 2022. godini.

Odvojeno, Evropska centralna banka se žalila Evropskoj komisiji zbog veoma loše Apple podrške rivalima u korišćenju NFC-a. Ona tvrdi da Apple i dalje uskraćuje rivalima korišćenje svog Secure Element dela NFC tehnologije, što znači da će alternative za Apple Pay biti sporija i teža za korisnike, prenosi Apple insider.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi