Rusija misli da je igra Pokemon Go zla

U Rusiji se pojavilo nekoliko izveštaja lokalnih novinskih agencija u kojima je citirano nekoliko zvaničnika koji poručuju da je igra zla.

Iako mnogi vide Pokemon Go samo kao igru, postoje zemlje u svetu u kojima se sa priličnom skepsom gleda na nju. Na primer u pojedinim muslimanskim zemljama kao što je Saudijska Arabija igru nazivaju ne-islamskom. Postoje i zemlje kao što je Kina koje su oprezne da bi igra mogla da otkrije tajne vojne baze u zemlji. ,
U Rusiji se pojavilo nekoliko izveštaja lokalnih novinskih agencija u kojima je citirano nekoliko zvaničnika koji poručuju da je igra zla. Takođe se poručuje da bi ona mogla potencijalno da se koristi za špijuniranje i pokušaj prikupljanja informacija, u meri u kojoj oni veruju da je igra napravljena u saradnji sa CIA agencijom.
Penzionisani general Aleksander Mihailov rekao je za RIA Novosti “zamislite da se male zveri o kojima govorimo ne pojavljuju u nekom parku, već na tajnom mestu gde se nalazi vojska i vi ga fotografišete. To je idealan način za tajne službe za prikupljanje informacija”. Slično mišljenje dele i drugi ruski obaveštajni zvaničnici.
Nintendo odložio Pokemon Go Plus pribor za septembar
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi