Samsung Galaxy S20 serija telefona dobija petu godinu ažuriranja

Samsung je nedavno produžio podršku za Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra i tako osigurao dodatnu godinu ažuriranja za ova tri modela telefona

Samsung Galaxy S20 serija telefona dobija petu godinu ažuriranja

U avgustu 2020. godine, Samsung je najavio da će početi da pruža tri glavna Android OS ažuriranja za svoje vodeće pametne telefone i tablete, uz četiri godine bezbednosnih ažuriranja. Samsung Galaxy S20 serija telefona lansirana je početkom 2020. godine i ispunjavala je kriterijume za novu politiku podrške kompanije Samsung i ove godine, četvorogodišnji ciklus ažuriranja se završio, ali ona će dobijati bezbednosna ažuriranja još godinu dana, navodi SamMobile.

Iako nema garancije da će produženi period podrške trajati čitavu godinu, vodeći model Galaxy S20 serije bi trebalo da dobije bar još nekoliko ažuriranja više, u odnosu na ono što je bilo planirano. Ovo i nije iznenađenje zato što je Samsung poznat po pružanju ažuriranja nakon isteka redovnog perioda podrške.

Takođe, kompanija zvanično obećava najmanje četiri godine bezbednosnih ažuriranja za uređaje lansirane od 2019.godine, što znači da bi i nekoliko drugih starijih modela telefona moglo da dobije ažuriranje i nakon četiri godine.

Važno je napomenuti da bonus ažuriranja za Android OS nisu uobičajena pojava i u ovom slučaju ih nema. Ako vaš uređaj ima obećana tri Android OS ažuriranja, toliko će i dobiti. Uređaji koji ispunjavaju uslove za četiri ažuriranja Android OS neće dobiti peto, veliko ažuriranje, tako da se to razlikuje od pomenute produžene podrške za bezbednosna ažuriranja.

Samsung je takođe uveo ograničenja na softverska ažuriranja kroz svoju najnoviju politiku podrške i nudi do sedam godina podrške za Galaxy S24 seriju (osam godina za odabrane uređaje za preduzeća). Budući vodeći pametni telefoni verovatno će ispunjavati uslove za novu politiku podrške, ali stariji uređaji neće imati istu privilegiju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi