Samsung želi da konkuriše Apple Pay servisu

Apple Pay servis tek što je pokrenut i počeo svoje širenje u procesu plaćanja, a već bi mogao da dobije konkurenta, i to baš od strane Samsunga

Apple Pay servis tek što je pokrenut i počeo svoje širenje u procesu plaćanja, a već bi mogao da dobije konkurenta, i to baš od strane Samsunga. Prema izveštaju koji donosi Recode, kompanija Samsung trenutno pregovara sa startup kompanijom za mobilno plaćanje LoopPay, oko izrade rešenja za Samsungove telefone koje bi bilo slično Apple Pay servisu. Ovaj servis bi omogućio vlasnicima određenih Samsungovih telefona da izvrše plaćanja u prodavnicama.
Za sada Apple Pay predstavlja potpuni uspeh za ovu kompaniju. Predstavnik Apple je nedavno izjavio za The New York Times da Apple Pay podržava 90 odsto kartica koje učestvuju u masi kreditnih kartica za kupovinu u SAD, a da i dalje nastavljaju da dodaju nove banke u proces. Sa druge strane, za Samsung je ulazak u sistem mobilnog plaćanja od ključne važnosti za kompaniju, koja voli da ima sopstveni softver sa kojim bi se takmičila sa onim što imaju Google ili Apple. Ni LoopPay ni Samsung nisu želeli da komentarišu ovaj izveštaj. Prema tvrdnjama Recode-a, dogovor još uvek nije postignut.
Izvor: TheVerge
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi