Šta to Ilon Mask planira sa Twitter-om?

Pojavila su se i prva predviđanja oko toga šta Ilon Mask planira da uradi sa društvenom mrežom Twitter.

 
Saga oko Ilona Maska i društvene mreže Twitter ne jenjava, a mnogi postavljaju pitanja šta bi tačno ovaj čovek želeo i mogao da uradi sa jednom ovakvom društvenom mrežom. Floskula “sloboda govora” je toliko puta već ponovljena da polako počinje da gubi značenje, a čini se ni Ilon Mask više ne insistira toliko na njoj. 
Na žalost, to nam ne daje bolji uvid u to šta se tačno valja iza brda koje predstavlja još uvek nefinalizovanu akviziciju ove društvene mreže. Po ceni od 45 milijardi dolara, sigurno je da Ilon Mask očekuje da zaradi. Ali kako tačno, to je nama još uvek nepoznato, ili je makar tako bilo do sada. 
Prema poznatoj medijskoj kući Reuters, koja navodi tri izvora koja prate dešavanja oko akvizicije ove društvene mreže, procenjuje se da će Ilon Mask preduzeti nekoliko poteza koji bi mu omogućili dalje finansiranje od strane nekoiko banaka. Dakle, njegovi planovi mogli bi biti sledeći: 

Prvi i osnovi plan je smanjenje trenutnih troškova koje Twitter pravi. Za početak, kada ova društvena mreža pređe u privatno, Maskovo, vlasništvo, neće više biti potrebe za šestocifrenim platama za članove upravnog odbora. 

Ilon Mask planira i da smanji kompenzaciju za deonice ove kompanije sa trenutnih 30 posto nakon što ona pređe u privatno vlasništvo. 

Planira se i smanjenje troškova rada ove društvene mreže. Kada se uporedi sa društvenom mrežom Facebook, troškovi rada ove komapnije znatno su viši, pa se tako planiraju dodatne uštede na tom polju. 

Prema navodima portala Bloomberg, očekuje se i otpuštanje određenog broja radnika kako bise smanjili troškovi. 

Razmišlja se i o monetizovanju visokoprofilnih tvitova. Ovo bi se obavljalo tako što bi se, na primer, naplaćivalo sajtovima koji hoče da postave taj tvit u okviru vesti koje pišu. 

Ilon Mask će takođe pokušati da privuče još više poznatih osoba da koriste ovu društvenu mrežu kako bi se povećala njena relevantnost kod korisnika. 

Prema tvitu koji je Mask kasnije obrisao, planiralo se i na smanjivanju cene pretplate za premijum Twitter iskustvo pod nazivom Blue, kao i o uvođenju mogućnosti da se za ovu uslugu plaća u kriptovalutama. 

Na kraju, Ilon Mask bi mogao i da zameni trenutnog rukovodioca ove kompanije, Paraga Agravala (Parag Agrawal). Šta će od svega ovoga biti još uvek nije poznato, ali je sigurno da će se dogoditi neke velike promene koje će biti veoma zanimljivo posmatrati.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi