Steam ukida podršku za Windows 7 i 8, za sve kriv Chrome

Valve je najavio da Steam više neće podržavati Windows 7, Windows 8 i Windows 8.1 počev od sledeće godine, tako da će gejmeri morati da pređu na novi OS

Steam ukida podršku za Windows 7 i 8, za sve kriv Chrome

Uprkos tome što je objavljen pre više od 13 godina, Windows 7 je i dalje miljenik mnogih – verovatno ga zato jedna od dvadeset Windows mašina još uvek koristi. Međutim, izgleda da će ozbiljni gejmeri morati da se pozdrave sa ovim operativnim sistemom ukoliko žele da koriste Steam platformu.

Valve je objavio da Steam od sledeće godine više neće raditi na Windows 7 i 8 operativnim sistemima.

Prema stranici za podršku, krivac je zapravo Chrome pretraživač. Steam koristi ugrađenu verziju Google Chrome pregledača za prikazivanje stranica prodavnice i drugog sadržaja, a ta specifična funkcija pretraživača se više ne ažurira aktivno.

Predstojeće verzije Steam platforme će se oslanjati na sigurnosna ažuriranja za Windows koja su dostupna samo za Windows 10 i 11, prenosi PC World.

Nema smisla kriviti Valve ili Google u ovoj situaciji. Microsoft je zvanično prekinuo podršku za Windows 7 pre više od dve godine, a pre nekoliko meseci i za Windows 8.

Tako da ćete morati da pređete na novi Windows ako želite da nastavite da se igrate na Steam platformi. Srećom, zbog same prirode Steam platforme, ovaj prelazak bi trebalo da bude relativno bezbolan, a vi ćete dobiti priliku da koristite operativni sistem koji i dalje dobija bezbednosna ažuriranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi