SteamVR oživljava PC desktop u virtuelnu realnost

Steam Desktop zapravo služi da prevuče vaš PC desktop u VR Dashboard, što znači da će korisnici koji sada kupe VR uređaj već moći da menjaju podešavanja, čitaju mejlove...

Steam je već ponudio vlasnicima kompatibilnog VR kontrolera mogućnost da prevuku njihove dvodimenzionalne igre u virtuelnu realnost, zahvaljujući Desktop Theater modu. Sada žele da donesu sve što vaš računar prikazuje u VR kacigu. Steam Desktop zapravo služi da prevuče vaš PC desktop u VR Dashboard, što znači da će korisnici koji sada kupe VR uređaj već moći da menjaju podešavanja, čitaju mejlove ili rade neke druge stvari, bez potrebe da skidaju VR kacigu. Nećete morati da posegnete za mišem ili trakpadom, jer su i Vive kontroleri integrisani u ovu karakteristiku. Potrebno je samo da pritisnete Vive-ev “system” taster kako bi posetili vaš desktop. Novo ažuriranje takođe dodaje i radionicu koja će omogućiti prvim korisnicima da podele njihovu SteamVR pozadinu sa drugima. Kreacije će biti izlistane i postojaće mogućnost da ih drugi korisnici preuzmu.
Nove mogućnosti za virtuelnu realnost: Pornhub lansira VR kanal
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi