Stižu i tabovi za Windows 11 File Explorer

Kompanija Microsoft uvodi tabove unutar File Explorer-a za Windows 11

 
Kada je kompanija Microsoft predstavila svoj najnoviji operativni sistem, korisnici nisu bili u potpunosti oduševljeni. Sa jedne strane, Windows 10 je odličan operativni sistem na koji su se korisnici navikli. Sa druge strane, veruje se u pravilo da kompanija Microsoft izbaci jedan operativni sistem koji je odličan, a nakon njega jedan koji je osetno lošiji.Imali smo Windows XP koji je bio omiljen, a zatim Windows Vista koji je bio, pa, i ne toliko omiljen. Nakon toga nastupio je Windows 7 koji je i dalje jedna od najpoštovanijih iteracija ovog operativnog sistema, a zatim Windows 8 koji nikako nije uspeo da se nametne korisnicima. Stoga i ne čudi sudbina najnovijeg Windows 11 operativnog sistema.No, njegov životni vek je i dalje na početku, a Microsoft je očigledno rešen da nastavi da ga konstantno unapređuje. Zli jezici bi rekli da je to zbog činjenice da je ovaj operativni sistem nedovršen izbačen na tržište, a mi bismo se složili da su delimično u pravu. Situacija je takva kakva jeste, a nadogradnje nastavljaju da dolaze.Jedna od novih funkcionalnosti koju Microsoft uvodi u svoj novi operativni sistem jesu tabovi unutar programa File Explorer. Na ovaj način, File Explore počinje da podseća na moderne internet pretraživače, a svrha ovakve funkcionalnosti jeste olakšani pristup folderima i fajlovima prilikom korišćenja ovog programa.
 
win_1.jpg
Dakle, korisnici će uskoro kroz File Explorer moći da pristupe većem broju tabova koji će se nalaziti iznad linije sa alatkama, tj. na samom vrhu prozora. Korisnici će takođe moći i da menjaju poziciju ovih tabova na liniji na vrhu prozora, podešavajući pristup kako njima odgovara.Uz to, kompanija Microsoft planira da redizajnira deo za navigaciju ovog programa, pa će se tako tu naći Quick Access deo za brzi pristup folderima, skoro korišćenim dokumentima, kao i nova opcija za dodavanje omiljenih folders i fajlova – “Favorites”. Takođe, tu su u unapređene opcije za deljene fajlove, pa se sada fajlovi mogu sa dva klika podeliti putem programa Team, OneDrive, i Outlook, javlja The Verge.Za sada još uvek nije poznato kada će se sve ove funkcionalnosti pojaviti u samom Windows 11 operativnom sistemu i kada će korisnici moći da ih isprobaju. Najverovatnije, ove nove opcije pojaviće se u jednoj od mesečnih nadogradnji operativnog sistema.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi