Sud: neovlašćeni titlovi za filmove i TV serije su ilegalni

Mnogi korisnici ne znaju engleski jezik pa su im titlovi od suštinske važnosti za gledanje filmova ili serija. Kao rezultat toga, titlovi su ekstremno popularni na internetu

Grupa fanova koja radi na titlovima izvela je anti-piratsko odeljenje BRAIN na sud, ali je izgubila bitku. Naime, sud u Amsterdamu je stao na stranu BRAIN-a po svim tačkama.
Za milione korisnika širom sveta, titlovi su apsolutno neophodni za uživanje u filmovima i TV serijama. Mnogi korisnici ne znaju engleski jezik pa su im titlovi od suštinske važnosti za gledanje filmova ili serija. Kao rezultat toga, titlovi su ekstremno popularni na internetu. Ove fajlove preuzimaju milioni korisnika širom sveta. Pojedini bivaju ripovani sa zvaničnih medija ali su drugi stvoreni od strane fanova koji ih kreiraju od nule.
Međutim, sada su i oni došli pod pritisak anti-piratskih odeljenja, a Brain koji je veoma aktivan na ovom polju, primorao je nekoliko ovakvih grupa na povlačenje. Glavno pitanje u postupku je bilo da li je kreiranje i objava titlova za film čin rezervisan samo za stvaraoce filma. Okružni sud u Amsterdamu je doneo svoju odluku koja je loša za sve kreatore titlova, jer je odbila sve njihove tvrdnje.
Sud je doneo odluku da titlovi mogu biti kreirani i distribuirani samo nakon dozvola koje se dobiju od vlasnika autorskih prava.
Muzičar Mac DeMarco: skinite moj album sa The Pirate Bay
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi