Ugašeni torent sajtovi i dalje na meti vlasnika autorskih prava

Automatizovani botovi, kojima upravljaju njihovi partneri za borbu protiv piraterije, nastavljaju da kompaniji Google šalju bezbrojne zahteve za uklanjanje ugašenih torent sajtova.

KickassTorrents i Torrentz.eu su ugašeni gotovo godinu dana, ali nekoliko vlasnika autorskih prava izgleda ne misli tako. Automatizovani botovi, kojima upravljaju njihovi partneri za borbu protiv piraterije, nastavljaju da kompaniji Google šalju bezbrojne zahteve za uklanjanje ugašenih torent sajtova, a među njima ima i onih koji su ugašeni i preko pet godina.Očigledno, vlasnici autorskih prava smatraju da su ovitorent sajtovi lažno ugašeni, te da još uvek rade. Samo tokom prethodnog meseca, Google je primio 1340 zahteva za skidanje Kat.cr URL-ova, kao i 775 za Kat.ph domen.Problem nije samo limitiran na KickassTorrents. Torrentz.eu, koji je ugašen prošlog leta, takođe je na meti. Sony Pictures je prošle nedelje od Google-a tražio da ukloni Torrentz.eu URL-ove, povezane za Community serijal, iako oni više nisu indeksirani. Za samo mesec dana, vlasnici prava su Google-u poslali 4960 zahteva za skidanje ugašenih Torrentz URL-ova.Bez obzira na to da li su ugašeni ili ne, vlasnici autorskih prava i dalje uspevaju da pronađu torent linkove koji ih ugrožavaju u nekim tamnim ćoškovima interneta. S druge strane, izgleda da se torent korisnici mnogo lakše prilagođavaju konstantnom menjanju torent panorame, nego što je to slučaj sa vlasnicima prava.Izvor: TorrentFreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi