Waze uskoro stiže unapred instaliran uz vaše Android telefone

Waze je već izuzetno popularna aplikacija kod svakodnevnih korisnika, a to je jedan od razloga zašto je Google kupio ovu aplikaciju za turn-by-turn navigaciju 2013. godine.

Waze je već izuzetno popularna aplikacija kod svakodnevnih korisnika, a to je jedan od razloga zašto je Google kupio ovu aplikaciju za turn-by-turn navigaciju 2013. godine. Međutim, sada bi Waze mogao da postane jedna od prvih aplikacija koju će ljudi videti na svojim novim Android telefonima, baš kao i Google-ove Maps, Hangouts, YouTube, Gmail i druge aplikacije. Waze je već dodat na listu Google Mobile Services, što je paket Google-ovog softvera koji proizvođači telefona mogu instalirati na vrh Android operativnog sistema. Gotovo svaki veliki proizvođač (Samsung, HTC, Sony, Motorola, LG) su se odlučili da ovo urade, a sada imaju opciju da ubace i Waze. Ovo svakako ima smisla, jer iako Google poseduje Waze, i Google Maps bi mogao imati koristi od podataka kojima je izvor zajednica kao što su informacije o neprohodnosti određenih delova puta i slično.
Izvor: TheVerge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi