WhatsApp omogućio da koristimo jedan nalog na više telefona

Jedna od najtraženijih WhatsApp funkcija - da koristimo jedan nalog na više telefona, konačno će biti implementirana korisnicima na globalnom nivou

WhatsApp omogućio da koristimo jedan nalog na više telefona

Nova mogućnost koja omogućava da koristimo jedan nalog na više telefona je proširenje slične funkcionalnosti koju je WhatsApp uveo 2021. godine. Tada je kompanija omogućava korisnicima da sa jednim nalogom povežu do četiri uređaja koji nisu telefoni, bez potrebe da budu vezani za primarni pametni telefon. Međutim, značajno ograničenje ove funkcije bilo je to što sva četiri uređaja ne mogu biti pametni telefon. To ograničenje je efektivno uklonjeno najnovijim ažuriranjem.

U svom najnovijem blog postu, WhatsApp je potvrdio da će korisnici uskoro moći da se prijave na više pametnih telefona koristeći isti broj. Ako ste već koristili WhatsApp znate da aplikacija za razmenu poruka odjavljuje korisnike sa jednog pametnog telefona ako se sa tim istim nalogom (brojem telefona) prijavite na drugom pametnom telefonu.

Kada se nova funkcija pojavi u narednih nekoliko dana, prijavljivanjem na novi uređaj više nećete biti izlogovani sa svog drugog telefona. Iako je WhatsApp funkcija automatskog odjavljivanja generalno viđena kao sredstvo za omogućavanje privatnosti, takođe je izazvala mnogo problema kada su ljudi morali da prelaze sa jednog uređaja na drugi, posebno jer su se često dešavali problemi sa sinhronizacijom. Osim toga, pojavljivanje WhatsApp Business naloga je takođe značilo da je pristup istom broju za više zaposlenih bila karakteristika koja bi mogla da pojednostavi stvari i takođe rezultira bržim vremenom odgovora.

Ova funkcija još uvek nije dostupna za sve WhatsApp korisnike

Iako WhatsApp tek treba da detaljno opiše korake potrebne za omogućavanje prijavljivanja na više pametnih telefona, pretpostavljamo da će biti sličan postojećem procesu prijavljivanja sa QR kodovima. Sa druge strane, u blog postu se navodi da će kompanija uvesti „pristupačniji način“ za povezivanje novih uređaja, tako da nije isključeno da će QR kod biti uklonjen iz jednačine, a umesto njega uvedena 2FA preko nekog sistema za autentifikaciju.

U postu se navodi da je proces implementacije nove funkcije već krenuo, ali da ona nije dostupna svim korisnicima. Ono što se ne navodi je dinamika kojom će WhatsApp implementirati ažuriranje, tako da može proći malo vremena pre nego što ova opcija postane dostupna kod nas.

Treba napomenuti i da je ova funkcionalnost nezavisna od platforme, ali nije precizirano da li je moguće da imate jedan nalog za Android i iOS telefone. Verujemo da će detalji biti razjašnjeni tokom implementacije i novih ažuriranja koje će kompanija Meta uvesti u narednom periodu.

Ono što je najbitnije je da je ovo jedna od funkcionalnosti koju su korisnici širom sveta najviše tražili i uvek je dobro videti da velike kompanije imaju sluha za stvari koje njihovi korisnici traže.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi