YouTube greškom uklonio kanale i zabranio naloge zbog navodnog spama i prevara

YouTube je tokom proteklih nekoliko sati greškom uklonio kanale i zabranio naloge korisnicima koji nikada nisu otpremili video zapise

YouTube greškom uklonio kanale i zabranio naloge zbog navodnog spama i prevara

Tokom proteklih nekoliko sati, čini se da je YouTube greškom uklonio kanale i zabranio naloge zbog kršenja svoje politike o „neželjnoj pošti, obmanjujućim praksama i prevarama“, čak i za korisnike koji nikada nisu otpremili video zapise, što izgleda kao bug.

Ovi korisnici koji ne stvaraju sadržaj izgubili su pristup svom YouTube nalogu i ne mogu da gledaju video zapise ili slušaju YouTube Music. Pretplatnici na YouTube Premium takođe su pogođeni ovim problemom, jer plejliste i drugi sačuvani sadržaj nisu dostupni kada je nalog zabranjen.

Korisnici YouTube-a saznaju za ovu zabranu naloga/uklanjanje kanala iz e-poruka, izveštava 9to5Mac. Postoje desetine izveštaja ovog popodneva iz celog sveta (uključujući SAD, Evropu, Aziju), sa ljudima koji su razumljivo uznemireni zbog gubitka pristupa, posebno sačuvanim plejlistama i/ili muzičkim bibliotekama.

YouTube priznao grešku

Prema e-poruci, korisnici mogu da ulože žalbu i vidimo nekoliko izveštaja da to funkcioniše, sa vraćenim pristupom nalogu. Međutim, neki od tih ljudi kažu da trenutno ne vide svoje plejliste. Drugima, opet, žalba je vratila sve.

YouTube je priznao problem i „aktivno radi na vraćanju kanala“, kao i pristupa plaćenim pretplatama na YouTubeTV, YouTubePremium i YouTubeMusic. „Vidimo izveštaje o kanalima koji su pogrešno uklonjeni zbog neželjene pošte i obmanjujućih praksi. Naši timovi aktivno rade na vraćanju kanala.”, kažu u kompaniji.

Oni kojima su kanali vraćeni, a nedostaju im plejliste, uskoro će dobiti taj sadržaj nazad. Ako je vaš kanal pogrešno uklonjen i vraćen, možda ćete primetiti da nedostaje neki sadržaj, kao što su plejliste. Ne brinite – to je samo kašnjenje i sav vaš sadržaj će uskoro biti vraćen.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi