YouTube testira pevušenje za pretragu pesama

Ukoliko ne znate kako se zove pesma koju tražite, Google testira opciju YouTube pretrage pevušenjem delova pesme koji su vam poznati

YouTube testira pevušenje za pretragu pesama

Osim pevušenja, nova YouTube pretraga pesama će vam dozvoliti i da snimite pesmu koju čujete u pozadini pomoću mikrofona telefona kako biste je pronašli, slično kao na Shazam/SoundHound aplikacijama, piše Android Authority.

Pevušenje pesme u telefon o kojoj ne znate ništa osim ritma i dela njenog teksta, u cilju njenog pronalaženja nije ništa novo u tehnologiji, s obzirom na to da Google Assistant i aplikacija SoundHound već poduži period nude ovu funkciju.

Međutim, lepo je videti da je kompanija odlučila da funkciju testira i za jednu od najpopularnijih svetskih platformi za slušanje muzike.

Kompanija naglašava da ovu funkciju trenutno može isprobati samo mali broj odabranih YouTube i Android korisnika. Da biste je omogućili, potrebno je da pređete da YouTube glasovne pretrage na funkciju pretrage pesama.

Posle toga morate da pevušite ili snimite pesmu koju čujete u okolini u trajanju od najmanje tri sekunde. Novi alat će ih zatim poslati na relevantan sadržaj na platformi povezan sa onim što ste snimili.

To znači da iako funkcija prođe testiranje, do zvaničnog lansiranja za sve može da doživi promene u načinu funkcionisanja. Ipak, verujemo da će ona biti slična kao i na postojećim aplikacijama koje rade slične pretrage.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi