YouTube uvodi podršku za tagovanje korisnika u komentarima

YouTube je odlučio da poboljša interakciju među korisnicima uvođenjem podrške za tagovanje korisnika u komentarima

YouTube uvodi podršku za tagovanje korisnika u komentarima

YouTube je odlučio da poboljša interakciju među korisnicima uvođenjem podrške za tagovanje korisnika u komentarima, kao što je to slučaj i sa mnogim drugim društvenim mrežama. Ova nova funkcija omogućava korisnicima da direktno komuniciraju sa drugim korisnicima označavajući ih u komentarima koristeći “@” znak.

Kako funkcioniše tagovanje korisnika?

Kada korisnik želi da označi nekoga u komentaru, jednostavno upiše “@” znak, nakon čega će se pojaviti padajući meni sa predlozima korisničkih imena koja počinju sa istim slovima ili frazama koje je korisnik upisao.

Nakon što se označi željeni korisnik, njegovo ime će biti istaknuto u komentaru, a on će dobiti obaveštenje o označavanju.

Ova funkcija donosi nekoliko ključnih prednosti:

  1. Poboljšana komunikacija: Korisnici mogu lakše da komuniciraju i prate razgovore u komentarima. Ovo je posebno korisno za popularne video snimke sa velikim brojem komentara.
  2. Personalizovana interakcija: Kreatori sadržaja i gledaoci sada mogu da imaju direktnije i personalizovane interakcije, što može povećati angažman i lojalnost publike.
  3. Moderacija: Moderatori mogu lakše da upravljaju diskusijama, jer mogu direktno da odgovaraju na pitanja ili probleme korisnika, označavajući ih u svojim odgovorima.

Iako ova funkcija donosi mnoge prednosti, postoji i nekoliko potencijalnih izazova:

  1. Spam i zloupotreba: Postoji mogućnost da će neki korisnici zloupotrebiti ovu funkciju za spamovanje ili uznemiravanje drugih korisnika.
  2. Privatnost: Neki korisnici možda neće želeti da budu javno označeni u komentarima, što može postaviti pitanja o privatnosti i kontroli nad obaveštenjima.

U svakom slučaju, uvođenje podrške za tagovanje korisnika u komentarima na YouTube-u je korak ka poboljšanju interakcije i komunikacije među korisnicima. Ova funkcija može doneti mnogo koristi, ali je važno da YouTube obezbedi adekvatne alate za moderaciju i zaštitu privatnosti korisnika.

U svakom slučaju, tagovanje korisnika je zanimljiv dodatak koji će sigurno uticati na način na koji korisnici komuniciraju na ovoj, prvenstveno video i streaming platformi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi