Za sve nas nostalgične: 4K verzija Windows XP i drugih retro pozadina

Sajt Microsoft Design prepun je atraktivnih pozadina, bilo da su u pitanju 4K retro verzija, ili stilizovane varijante poznatih Windows XP tema

Za sve nas nostalgične: 4K verzija Windows XP i drugih retro pozadina

Ukoliko imate preko 35 godina, verovatno Windows XP ima posebno mesto u vašem srcu, a i da nema, čuvena pozadina zelenih pašnjaka sa plavim nebom u pozadini sigurno je dobro poznata. Verovatno se zbog toga Microsoft odlučio da na svom sajtu Microsoft Design predstavi 4K verziju popularne Windows XP pozadine.

U pitanju je samo jedna od nekoliko retro pozadina koje se mogu naći na zvaničnom Microsoft Design sajtu, uključujući fotorealistične verzije igre Solitaire, aplikacije Paint-a i naavno, iritantne spajalice Clippy. Sajt postoji već neko vreme i nije ažuriran od decembra 2022. godine, ali nas je na njega podsetila jedna od zaposlenih u kompaniji Microsoft.

Između ostalog, sajt Microsoft Design takođe ima veliki broj pozadina koje dolaze sa nekoliko Surface računara, veliki broj pozadina fokusiranih na nedavni redizajn emodžija kompanije i ikone za Microsoft 365 aplikacije.

Microsoft je potpuno svestan nostalgije za svojim proizvodima među određenim segmentom svoje korisničke baze, ljudima kojima nedostaje estetika softvera iz ranih i sredine devedesetih (i kojima takođe nedostaje vreme kada je napredak u računarstvu bio uglavnom uzbudljiv umesto uglavnom zabrinjavajuć). Kompanija je uvela neke nostalgične teme, kao što su ružni džemperi sa temom devedesetih, koji su postala godišnja tradicija za kompaniju u ovom trenutku, a 2015. je predstavila „MS-DOS Mobile“ kao zabavnu šalu da bi odvratila korisnike Windows Phone-a dok su čekali na uzbudljiv novi hardver i softver koji nikada nije stigao…

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi