Zaposleni u Apple-u veruju da je njihova AI tehnologija dve godine iza konkurencije, dok drugi misle - teško da će Google i Samsung pobediti

Apple se dosta kasno uključio na polje AI tehnologije, ali prednost u integraciji softvera i hardvera otežava Google-u i Samsungu u nameri da ga potpuno poraze na ovom polju

Zaposleni u Apple-u veruju da je njihova AI tehnologija dve godine iza konkurencije, dok drugi misle - teško da će Google i Samsung pobediti

Apple ove godine aktivno promoviše Apple Intelligence, lični inteligentni sistem napredne asistencije, kako bi ušao u trku na polju generativne veštačke inteligencije (AI)!

Međutim, neki zaposleni u Apple-u veruju da trenutna AI tehnologija kompanije zaostaje više od dve godine za konkurencijom. Na to je reagovao “Bloomberg”, ukazujući na jednu prednost Apple-a koja će otežati posao konkurentima kao što su Google i Samsung.

Prema Bloombergu, interna istraživanja Apple-a pokazuju da je ChatGPT, koji je lansirao OpenAI, 25% precizniji u odgovaranju na pitanja od Apple-ove Siri, i može obraditi 30% više tipova pitanja. Neki zaposleni unutar kompanije čak veruju da je trenutna generativna AI tehnologija Apple-a zastarela i više od dve godine iza glavnih konkurenata.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Uprkos činjenici da je startovao sa zakašnjenjem, Apple ne može biti isključen iz AI trke. “Bloomberg” navodi da je Apple u prošlosti više puta uspevao da nadoknadi zaostatak, a prednost Apple-a leži u njegovoj sposobnosti da brzo integriše AI funkcije u razne proizvode, kao što su novi iPad mini i M4 verzija Mac računara koja će uskoro biti objavljena. Očekuje se da će do 2026. godine svi Apple uređaji sa ekranom moći da pokreću Apple Intelligence funkciju.

Dalje se analizira kako najveća Apple prednost i dalje leži u integraciji softvera, hardvera i usluga. Kompanija može brzo da obezbedi AI funkcije na različitim uređajima.

Konkurenti kao što su Google i Samsung teško mogu nadograditi svoje sisteme istom brzinom jer su operativni sistemi njihovih proizvoda decentralizovaniji i manje koherentni u poređenju sa Apple-om. Takođe, dovodi se u pitanje koliko potrošača trenutno upšte brinu o AI funkcijama, što je, kako se tvrdi, razlog zbog koga Apple stavlja fokus na unapređenja kamere i fotografije kod iPhone 16 modela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi