Zoom uvodi automatska ažuriranja za sve korisnike Windows-a i Mac-a, a ne samo za poslovne korisnike

Zoom korisnik? Sada možete dobiti automatska ažuriranja softvera za Windows i Mac

 
Online servis za video sastanke Zoom, uveo je automatska ažuriranja sa najnovijim funkcijama i bezbednosnim ispravkama za sve korisnike, proširujući ponudu koja je ranije bila dostupna samo poslovnim korisnicima.
Automatska ažuriranja softvera su sada dostupna za desktop Zoom klijent na Windows-u i macOS-u, ali još uvek nisu dostupna za Linux. Mobilni uređaji se mogu automatski ažurirati preko prodavnica aplikacija.
Zoom kaže da će automatska ažuriranja biti podrazumevano uključena za većinu korisnika. Međutim, korisnici mogu da konfigurišu učestalost ažuriranja u Podešavanjima, u okviru Opšte, gde sada postoji polje za potvrdu „Automatski održavaj moj Zoom ažurnim“.
Opcija „Sporo“ je podrazumevana i znači ređe ažuriranje sa fokusom na stabilnost. Opcija „Brzo“ pruža najnovije funkcije i ažuriranja čim postanu dostupna.
„Kada su uključena kritična bezbednosna ažuriranja, ažuriranja će biti dostupna svima“, kaže Džeromi Klark, Zoom menadžer tehničkih proizvoda za bezbednost i privatnost, u postu na blogu, prenosi ZD Net.
Za preduzeća, gde se Zoom može instalirati na Windows preko MSI paketa ili macOS PKG datoteka, postavka automatskog ažuriranja za krajnje korisnike je onemogućena. Opcija je podrazumevano dostupna za klijente u preduzećima koja primenjuju EXE DMG paketa. Međutim, administratori mogu onemogućiti tu opciju.
 
Pogledajte i ovo: Canalys: HP je isporučio najviše računara u zapadnoj Evropi tokom Q3, Apple predvodi tablete
Zoom nudi mesečna ažuriranja funkcija i po potrebi objavljuje bezbednosna ažuriranja.
„Ovo ažuriranje poboljšava postojeće iskustvo i proširuje ciljanu publiku tako da uključuje sve pojedinačne korisnike desktop klijenta koji nisu članovi organizacije preduzeća“, kaže Klark.

„Automatska ažuriranja pomažu našim korisnicima da lako prime važne bezbednosne ispravke i korisne funkcije, poboljšavajući njihovo ukupno iskustvo sa Zoom platformom.“

Zoom je prošle nedelje prijavio neto prihod za treći kvartal od 338,4 miliona dolara i prihod od 1,051 milijarde dolara. Ima 2.507 kupaca koji doprinose više od 100.000 dolara svaki i 512.100 kupaca sa više od 10 zaposlenih. Zoom očekuje prihod u celoj fiskalnoj godini između 4,079 milijardi dolara i 4,081 milijarde dolara.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi