Zvanična izjava kompanije Kaspersky povodom objave Ministarstva trgovine SAD o zabrani upotrebe softvera ove kompanije u SAD

Kompanija Kaspersky je upoznata sa odlukom Ministarstva trgovine SAD da zabrani upotrebu softvera kompanije Kaspersky u Sjedinjenim Državama.

Zvanična izjava kompanije Kaspersky povodom objave Ministarstva trgovine SAD o zabrani upotrebe softvera ove kompanije u SAD

Kompanija Kaspersky je upoznata sa odlukom Ministarstva trgovine SAD da zabrani upotrebu softvera kompanije Kaspersky u Sjedinjenim Državama. Odluka ne ograničava prodaju ili promociju ponude Threat Intellingence servisa koji se tiču uvida o sajber pretnjama i/ili treninga i obuka u SAD.

Iako je zagovarala sistem po kojem bi se sigurnost proizvoda kompanije Kaspersky mogla nezavisno verifikovati od strane kredibilne i nezavisne treće strane, kompanija Kaspersky veruje da je Ministarstvo trgovine donelo odluku na osnovu trenutne geopolitičke klime i teorijskih scenarija, a ne na osnovu sveobuhvatne procene integriteta proizvoda i usluga kompanije Kaspersky.

Kompanija Kaspersky se ne bavi aktivnostima koje ugrožavaju nacionalnu bezbednost SAD. Naprotiv, kompanija joj daje značajan doprinos, bilo svojim izveštavanjem, bilo zaštitom od raznih pretnji koje ciljaju interese i saveznike SAD. Kompanija Kaspersky namerava da koristi sve zakonski dostupne opcije za očuvanje svog sadašnjeg poslovanja i odnosa.

Već duže od 26 godina, Kaspersky uspešno ostvaruje svoju misiju izgradnje bezbednije budućnosti štiteći više od milijardu uređaja. Kompanija Kaspersky pruža vrhunske proizvode i usluge korisnicima širom sveta kako bi ih zaštitila od svih vrsta sajber pretnji i više puta je pokazala svoju nezavisnost od bilo koje vlade.

Pored toga, kompanija je primenila značajne mere povećanja transparentnosti, značajno prevazilazeći one koje primenjuje bilo koja druga kompanija iz oblasti sajber bezbednosti, kako bi pokazala svoju trajnu posvećenost integritetu i pouzdanosti. Odluka Ministarstva trgovine nepravedno ignoriše dokaze.

Glavni efekat ovih mera biće korist koju one pružaju sajber kriminalu. Međunarodna saradnja među stručnjacima za sajber bezbednost je ključna u borbi protiv zlonamernog softvera, a ova odluka ograničava te napore.

Štaviše, ona oduzima slobodu korisnicima i organizacijama, velikim i malim, da koriste zaštitu koju žele, i u ovom slučaju ih primorava da se udalje od, prema nezavisnim testovima, najbolje anti-malver tehnologije u industriji. Ovo će izazvati dramatične poremećaje za naše klijente, koji će biti primorani da hitno zamene tehnologiju koju preferiraju i na koju su se godinama oslanjali za svoju zaštitu.

Kompanija Kaspersky ostaje posvećena zaštiti sveta od sajber pretnji

Poslovanje kompanije ostaje otporno i snažno, obeleženo rastom prodaje od 11 procenata u 2023. godini. Radujemo se onome što nam donosi budućnost i nastavićemo da se branimo od radnji koje nastoje da nepravedno naškode našoj reputaciji i komercijalnim interesima.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi