3 stvari zbog kojih je Motorola Edge 40 najbolja kupovina u svojoj klasi

Motorola Edge 40 Pro je proglašen telefonom koji predstavlja najbolju kupovinu u srednjem segmentu, sa naglaskom na 3 stvari zbog koje je tako

3 stvari zbog kojih je Motorola Edge 40 najbolja kupovina u svojoj klasi

Uprkos jakoj konkurenciji u srednjem segmentu, Motorola Edge 40 uspeva da nadmaši druge modele u nekoliko segmenata.

Tu je najnoviji MediaTek Dimensity 8020 čipset, ali i IP68 sertifikacija, kao i podrška za bežično punjenje – u pitanju su stvari koje su prilično nečuvene za ovaj cenovni rang. Ipak, ono što će korisnici prvo primetiti svakako jeste dizajn ovog modela.

Dizajn

Motorola Edge smartfoni usvojili su tanke profile i veoma stilizovan dizajn kućišta, a Motorola Edge 40 nastavlja tim putem i dodatno ga rafinira nudeći premijum izgled i iskustvo korišćenja.

Vrlo mali broj telefona može da ponudi ovakav dizajn i isporuči atraktivan izgled koji čini da telefon izgleda znatno skuplje nego što je to slučaj. Motorola takođe tvrdi da je Edge 40 i najtanji telefon koji je ikada proizvela sa debljinom od svega 7.6mm.

Uprkos izuzetno tankim dimenzijama, Edge 40 poseduje 6.5-inčni pOLED displej sa osvežavanjem ekrana od 144Hz, što je takođe retkost u ovom segmentu.

IP68 sertifikacija

Kao što smo na početku pomenuli, Motorola Edge 40 poseduje i IP68 sertifikaciju, što je čini izuzetno otpornom na izloženost vodi i prašini.

Zahvaljujući ovom visokom nivou zaštite, telefon je otporan na potapanje u svežu vodu do dubine od 1.5 metara u trajanju od 30 minuta, i zaštićen od prašine – i to bez korišćenja bilo kakve zaštitne maske. Visok nivo zaštite korisnicima pruža slobodu da se kreću i izražavaju baš onako kako žele, bez potrebe da brinu o spoljnim uslovima kao što je kiša.

Procesor

Zahvaljujući najnovijem MediaTek procesoru, Motorola Edge 40 zabeležila je odlične rezultate na benčmark testovima kao što su Antutu (704.606 skor) i Geekbench 6 (3.667 skor za test više jezgara).

Zahvaljujući veoma dobroj optimizaciji ovog procesora, Edge 40 može da izađe na kraj sa svim zahtevnim procesima i uz minimalno zagrevanje. Performanse su dodatno unapređene zahvaljujući 8/256GB memorijskoj konfiguraciji.

Dodatne prednosti

Pored ovih ključnih stvari po kojima se Motorola Edge 40 izdvaja, svakako treba napomenuti i stereo zvučnike sa Dolby Atmos tehnologijom, optičku stabilizaciju na 50MP kamera sistemu koji poseduje do sada najširu blendu korišćenu na nekom telefonu za izuzetne fotografije u svim svetlosnim uslovima i 68W brzo punjenje uz opciju 15W bežičnog punjenja.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi