8-inčni tableti će uticati na potražnju za 10-inčnim modelima

Samsung, Acer i MSI su već lansirali 8-inčne tablete a HP, LG, Lenovo i Asus bi uskoro trebali da ih prate. Kao rezultat ovoga, 8-inčni tableti bi trebalo da donesu smanjenje potražnje za 7 i 10,1-inčnim modelima. Ova situacija je najviše zbog upotrebljivosti ekrana u poređenju sa 7-inčnim modelima, kao i

Samsung, Acer i MSI su već lansirali 8-inčne tablete a HP, LG, Lenovo i Asus bi uskoro trebali da ih prate. Kao rezultat ovoga, 8-inčni tableti bi trebalo da donesu smanjenje potražnje za 7 i 10,1-inčnim modelima. Ova situacija je najviše zbog upotrebljivosti ekrana u poređenju sa 7-inčnim modelima, kao i zbog niže cene u odnosu na 10,1-inčne modele, navode izvori iz tajvanskog lanca snabdevanja. Među 8-inčnim tabletima trenutno veoma dobru prodaju ima iPad mini, a ne-Apple proizvođači planiraju da još spuste cenu kako bi stekli prednost. HP planira takođe izradu 8-inčnog tableta baziranog na Nvidia Tegra 4 procesoru sa ekranom rezolucije 1600 x 1200. Poznato je takođe da i Asus i Acer donose uskro svoje 8-inčne modele.
tableti od 8 inča

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi