Acer osvežio laptop linije računara: novi gejming Predator Helios, ali i Swift Go računari

Četiri nova Predator Helios gejming, kao i tri Swift Go laptopa stižu na evropsko tržište sledećeg meseca pošto je Acer osvežio laptop linije računara

Acer osvežio laptop linije računara: novi gejming Predator Helios, ali i Swift Go računari

Na ovogodišnjem CES 2024 sajmu, Acer je predstavio mnoštvo novih proizvoda među kojima su naravno i laptopovi. Neki od njih stižu na evropsko tržište već u februaru, pošto je Acer osvežio laptop linije računara Intel Core Ultra procesorima, u koje spadaju Predator Helios gejming računari, ali i nova Acer Swift Go laptop linija.

Osim Intel Core 14. generacije procesora koji će ih pokretati, Acer Predator Helios laptop uređaji imaju i Nvidia GeForce RTX 40 seriju grafičkih karti sa DLSS 3.5 i petom generacijom AeroBlade 3D tehnologije kulera za zahtevne sesije gejminga.

Ovi laptopovi dolaze u verzijama od 16 i 18 inča zajedno sa najnovijim funkcijama za gejming, MiniLED opcijama ekrana kao i MagKey 3.0 promenljivim mehaničkim tasterima tastature i Wi-Fi 7 podrškom.

U četiri člana ove linije spadaju Predator Helios 18, Predator Helios 16, ali i Predator Helios Neo 18 i 16 uređaji. Svaki od njih opremljen je Intel Core Ultra procesorima 14. generacije i pomenutim Nvidia grafičkim kartama. Nvidia komponente omogućavaju specijalizovana tenzorska AI jezgra koja omogućavaju zavidne performanse veštačke inteligencije i ubrzanja u kreativnim aplikacijama, ultra-efikasnu produktivnost i veoma veliku brzinu pokretanja igara.

Predator prenosivi računari imaju Microsoft Copilot u operativnom sistemu Windovs 11 i namenski Copilot taster za brz pristup pomoći u zadacima zasnovanoj na veštačkoj inteligenciji. Takođe dolaze sa jednomesečnim Xbox Game Pass Ultimate, koji igračima daje pristup stotinama visokokvalitetnih PC igara.

Par novih Helios Neo laptopova mami entuzijaste da se upuste u još jednu avanturu sa Predator svet dekodiranja skrivenih poruka na njihovim elegantnim anodiziranim poklopcima. Svi laptopovi za igre koriste tehnologiju AeroBlade™ 3D ventilatora 5. generacije kako bi laptopi bili hladni pod pritiskom, Acer PurifiedVoice 2.0 AI tehnologiju smanjenja šuma za uklanjanje neželjene pozadinske buke i zvučnike sa DTS:X Ultra za impresivno audio iskustvo tokom igranja, komuniciranje ili strimovanje.

Uzbuđeni smo što ćemo predstaviti novu liniju laptop računara Predator Helios za gejming za 2024. godinu, koja nudi kombinaciju performansi, naprednih termalnih mogućnosti i briljantnih ekrana“, rekao je Džejms Lin, generalni direktor, Notebooks odeljenja u Acer kompaniji.

Predator Helios 18 i Predator Helios 16 laptopovi

Acer laptop računari za igre fokusirani na performanse dolaze sa najnovijim procesorima i vrhunskim funkcijama, omogućavajući igračima da dostignu svoj puni potencijal tokom igre. Sa Intel Core i9 procesorom 14900HX koji karakteriše nova optimizovana hibridna arhitektura performansi, Predator Helios 18 (PH18-72) i Predator Helios 16 (PH16-72) omogućavaju korisnicima da se bore sa najzahtevnijim igrama i softverom današnjice bez kompromisa. Područja video igara izgledaju realistično kao i uvek na laptop računarima za igre koji su spremni za veštačku inteligenciju, a pokreće ih do NVIDIA GeForce RTKS 4090 GPU za laptop (MGP do 175 W) dizajniran sa ultra-efikasnom NVIDIA ADA Lovelace arhitekturom da pruži revolucionarne performanse i grafiku poboljšanu veštačkom inteligencijom zahvaljujući punim RayTracing mogućnostima DLSS 3.5 tehnologije.

Igrači će biti u potpunosti angažovani kada istražuju područja igranja na impresivnim ekranima Helios laptopa, osvetljenim izuzetnom osvetljenošću i živim bojama. Laptopovi nude opcije od 16 i 18 inča (16:10) WQXGA ili Mini LED panela koji rade na brzih 250 Hz, podržavaju sjajnu osvetljenost od 1000 nita i 100 posto DCI-P3 raspon boja za izuzetna vizuelna iskustva.

Očaravajuća emisija boja proteže se dalje od njegovih ekrana, prikazujući dinamičke RGB svetlosne efekte na Predator logotipima laptopova, pozadinu Infinity Mirror svetlosnu traku i prilagodljive tastature sa LED pozadinskim osvetljenjem. Svetlosni efekti i boje logotipa omota i RGB po ključu mogu se prilagoditi korišćenjem najnovije aplikacije PredatorSense, koja takođe funkcioniše kao kontrolni i monitorski centar za režim rada laptopa i podešavanja ventilatora.

Predator Helios 16 i Predator Helios 18 laptop računari takođe dolaze sa najnovijim funkcijama senzorne tehnologije. Novi MagKey 3.0 je instaliran na vitalne WASD dugmiće laptopa sa dva dodatna seta za prilagođavanje uključena prilikom kupovine. MagClick ima patentirani zamenljivi mehanički prekidač koji omogućava igračima da uživaju u zadovoljavajućim zvucima različite mehaničke taktilne povratne informacije i bržem vremenu odziva pri svakom pritisku na taster.

U međuvremenu, MagSpeed kombinuje estetiku brzinomera sa živopisnim LED osvetljenjem ispod da bi dodao prijatne efekte. Za komunikaciju i strimove u igri, laptopovi koriste niz trostrukih mikrofona Acer PurifiedVoice 2.0 i tehnologiju smanjenja šuma AI za filtriranje neželjenih pozadinskih zvukova, kao i rešenje za veb kameru sa veštačkom inteligencijom kompanije Acer za jasne video i slike izlaze. Predator Helios prenosivi računari takođe obezbeđuju stabilne i velike brzine mreže sa mogućnošću Wi-Fi 7 i svaki ima dva sveobuhvatna USB Type-C Thunderbolt 4 porta i čitače MicroSD kartica za dodatnu pogodnost.

Acer osvežio laptop linije računara i Predator Helios Neo laptopovima

Potpuno novi Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) i Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) dolaze sa najnovijom tehnologijom i funkcijama po pristupačnijoj ceni, kako bi pokrenuli avanture igranja ležernijih i početnih e-sport igrača. Poznati po svom jedinstvenom vizuelnom izgledu, Helios Neo laptopovi nastavljaju da prikazuju upečatljive dizajne i prepoznatljive detalje sa laserski urezanim šifrovanim kodovima na duboko crnim anodiziranim poklopcima, mame igrače da dešifruju skrivene poruke i krenu na uzbudljivo putovanje do Predator Verse.

Pokrenuti novo optimizovanim Intel Core i9 14900HX procesorom uparenim sa Nvidia GeForce RTX 4070 GPU-om za laptop sa maksimalnom grafičkom snagom od 140 W u Turbo režimu, Helios Neo uređaji za igre omogućavaju korisnicima da urade više od toga igranje i stvaranje. Oni takođe koriste glatka grafička poboljšanja vođena veštačkom inteligencijom i ubrzane performanse sistema sa DLSS 3.5 tehnologijom i punom RayTracing tehnologijom. Kao dodatno pojačanje, laptopovi se mogu konfigurisati sa do 32 GB DDR5 5600 MHz memorije i do 2 TB PCIe Gen 4 SSD-a u RAID 0.

Pored svojih impresivnih unutrašnjih delova, Helios Neo 18 i Helios Neo 16 prenosni računari prikazuju zapanjujuće vizuelne prikaze na svojim WQXGA (2560×1600) IPS ekranima sa stopom osvežavanja od 240 Hz, vremenom odziva od 3 ms i pokrivenošću za 100 posto DCI-P3 opsega boja. Njihovi paneli dolaze sa Nvidia Advanced Optimus i G-SINC tehnologijom za dinamičko povećanje broja kadrova i smanjenje kašnjenja na osnovu učitanih igara i aplikacija.

Funkcije kao što su dinamičko prilagođavanje osvetljenja na 4-zonskoj RGB tastaturi laptopa i upravljanje uređajem preko uslužne aplikacije PredatorSense 5.0 daju korisnicima potpunu kontrolu i omogućavaju im da dodaju lične detalje svojim uređajima.

Helios Neo 18 i Helios Neo 16 prenosni računari takođe koriste Acer alate za video konferencije poboljšane veštačkom inteligencijom, dok moćni sistem zvučnika DTS:X Ultra surround zvuk podiže zvuke koji se generišu tokom igranja igara, ćaskanja i slobodnih aktivnosti. Takođe dolaze sa Intel Killer DoubleShot Pro za konekcije bez kašnjenja i čitav niz portova uključujući dva USB Type-C sa Thunderbolt 4, HDMI 2.1 port i čitače MicroSD kartica.

Cena i dostupnost

Predator Helios 18 (PH18-72) biće dostupan u Evropi u februaru, sa početnom cenom od 3.999 evra,

Predator Helios 16 (PH16-72) biće dostupan u u Evropi u februaru, sa početnom cenom od februaru, 2.799 evra

Predator Helios Neo 18 (PHN18-71) biće dostupan u Evropi u februaru, sa početnom cenom od 2.199 evra

Predator Helios Neo 16 (PHN16-72) biće dostupan u Evropi u februaru, sa početnom cenom od 1.699 evra.

Acer osvežio laptop linije računara: i Swift Go računari su tu: 14, 16 i X14 modeli

Tri nova ažurirana Acer Swift laptopa takoće će biti dostupna sa novim Intel Core Ultra procesorima koji sadrže Intel AI Boost sa energetski efikasnim AI ubrzanjem i Intel Arc GPU-om, koji dopunjuju funkcije kao što su Microsoft Copilot u Windovs-u, Acer PurifiedVoice™ 2.0 smanjenjem šuma i Acer PurifiedView tehnologijom video poboljšanja.

Novi Swift Go modeli daju zapanjujuću OLED jasnoću u dizajnu od 14 i 16 inča koji su upareni sa Intel Wi-Fi 7, novim funkcijama upotrebljivosti i poboljšanim sposobnostima veštačke inteligencije.

Acer Swift X 14 je dizajniran sa svime što je potrebno kreatorima i studentima – sa  Nvidia GeForce RTX 4070 grafičkim procesorima za laptop, 120+ Nvidia RTX ubrzanih aplikacija i unapred učitanim Nvidia Studio drajverima, a uključuje i Calman-Verified i Acer Light Sensing poboljšani 2,8K OLED ekran.

Ova linija laptopova sadrži Intel prvu neuralnu procesorsku jedinicu (NPU) i integrisane mogućnosti ubrzanja AI. Sada još više okrenuti performansama, sposobniji i intuitivniji za kreiranje sadržaja, školski rad, produktivnost i igru, moćna obrada i funkcije koje podržavaju veštačku inteligenciju novih Swift prenosnih računara povećavaju upotrebljivost laptopa.

Najnovija tehnologija sa OLED ekranima i AI funkcijama

Verifikovani kao laptop računari sa Intel Evo platformom, novi Acer Swift Go 16 (SFG16-72) i Swift Go 14 (SFG14-73) pokreću se novim Intel Core Ultra procesorima i Intel Arc ugrađenim GPU-ovima pružajući traženo uparivanje vrhunske performanse i celodnevno trajanje baterije do 12,5 sati za laptop od 14 inča i do 10,5 sati za verziju od 16 inča.

Ostala poboljšanja za poboljšanje korisničkog iskustva i kreativnosti sa funkcijama koje podržava veštačka inteligencija čine Swift Go linije laptopova još privlačnijima. Napravljeni za sledeći talas računarstva, korisnici mogu da pristupe Copilot pomoćniku u Windovs-u jednim klikom na namenski Copilot taster na laptopu i iskoriste moć veštačke inteligencije da optimizuju vreme provedeno tokom rada, kreiranja i igranja na uređaju. Oba računara sa veštačkom inteligencijom takođe prikazuju 1440p QHD veb kameru sa TNR-om, što rezultira video zapisom višeg kvaliteta, uparenu sa konferencijskim funkcijama Acer PurifiedView sa AI-om, uključujući zamućenje pozadine, automatsko kadriranje i kontakt očima. Veb kamera je dopunjena Acer PurifiedVoice 2.0 tehnologijom sa AI redukcijom šuma, koja se uparuje sa tri mikrofona za snimanje oštrog, jasnog zvuka i smanjenje pozadinske buke i glasova izvan zvučnika. Dodatak Intel Wi-Fi 7 obezbeđuje brzinu internet veze do 2,4x brže od Wi-Fi 6E i održava laptopove povezane kada je to najvažnije.

Oba laptopa ističu tanku i laganu aluminijumsku šasiju Swift linije, koja se može otvoriti do 180 stepeni, tako da leže ravno za laku saradnju. Swift Go 14 ima opciju za tačped sa više kontrola na određenim modelima koji omogućava direktne medijske komande i OceanGlass tačped koji dodatno obezbeđuje glatko i produktivno iskustvo pomeranja. Oba tačpeda takođe imaju 44 posto veći prostor za skrolovanje za podršku životnog stila u pokretu i pomeranje bez miša. Pored toga, Swift Go modeli sada imaju najnoviji Intel Unison 2.0, koji omogućava brzu i laku vezu između laptopa i Android ili iOS uređaja korisnika.

Kao i njihovi prethodnici, novi Swift Go uređaji imaju živahne OLED ekrane bogate bojama sa maksimalnom osvetljenošću od 500 nita, 100 posto DCI-P3 opsegom boja i DisplayHDR True Black 500 sertifikatom. Slike su živopisne i detaljne na 16-inčnom 3.2K OLED ekranu Swift Go 16 sa rezolucijom 3200×2000 i brzinom osvežavanja od 120 Hz, dok Swift Go 14 predstavlja 14-inčni 2.8K OLED ekran sa rezolucijom 2880×1800 i brzinu osvežavanja od 90 Hz. Oba modela uključuju TÜV Rheinland Eyesafe sertifikat za ekran koji pomaže u smanjenju efekata naprezanja očiju. Pored toga, imaju opciju za WUXGA ekrane osetljive na dodir koji omogućavaju unos dodirom i olovkom, što je posebno korisno za pravljenje beleški i skici ranje.

Pored toga, Swift Go prenosni računari sada podržavaju do 32 GB LPDDR5Kx memorije i do 2TB PCIe Gen 4 SSD-a sa dvostrukim slotovima. Konačno, uređaji nose najnoviji izbor portova za povezivanje sa perifernim uređajima i ekranima, uključujući dva USB Type-C porta sa Thunderbolt 4 – oba nude brzo punjenje, USB Type-A port sa punjenjem van mreže, HDMI 2.1 i čitač microSD kartica. Laptopovi takođe uključuju Bluetooth LE Audio za poboljšani bežični zvuk.

Acer Swift X 14 (SFKS14-72G) model je AI računar sa Calman-verifikovanim ekranom za kreatore i studente, a proširuje tradiciju osnaživanja različitih korisnika moćnim kombinacijama i neverovatnim ekranima, sa najnovijim Intel Core Ultra procesorima i Nvidia GeForce RTKS 40 serije laptop GPU-om.

Pokrenut novim procesorima Intel Core Ultra H-serije ovaj vrhunski laptop omogućava brže tokove rada poboljšane veštačkom inteligencijom za kvalitetniji striming uživo, uređivanje video zapisa i 3D renderovanje. Tehnologija Nvidia DLSS 3.5 donosi rekonstrukciju zraka zasnovanu na veštačkoj inteligenciji za poboljšane svetlosne efekte i rezoluciju u igrama i aplikacijama koje zahtevaju grafiku. Osim toga, Swift X 14 je potvrđen od strane Nvidia Studija, optimizovan sa unapred instaliranim Nvidia Studio drajverima i uključuje Copilot u Windovs ugrađenom operativnom sistemu koji koristi moć veštačke inteligencije da radi zajedno sa korisnicima prilikom navigacije njihovim uređajima i aplikacije.

Calman verifikovani 14,5-inčni 2,8K OLED ekran obezbeđuje impresivnu tačnost boja sa Delta E<2 u animaciji, fotografijama i video zapisima, tako da kreatori i profesionalci mogu da ožive svoje dizajne. Podebljane boje kombinuju se sa neverovatnom jasnoćom na OLED ekranu zahvaljujući 100 posto DCI-P3 mogućnosti opsega boja, visokom kontrastu i maksimalnoj osvetljenosti od 500 nita sa VESA DisplayHDR TrueBlack 500 sertifikatom. Ekran poseduje Acer Light Sensing tehnologiju, koja živopisno prilagođava temperaturu boje i osvetljenost tako da odražava uslove osvetljenja. Konačno, brzina osvežavanja kadrova od 120 Hz obezbeđuje glatko, uzvišeno iskustvo gledanja videa i zabave.

Pored kreiranja sadržaja, Swift X 14 je spreman za produktivnost kako bi pomogao u obavljanju radnih i školskih zadataka. Konferencije su besprekorne i efikasne sa kombinacijom FHD veb kamere koja ima AI omogućenu Temporal Noise Reduction (TNR) tehnologiju, kao i Acer PurifiedView i PurifiedVoice 2.0 sa AI Noise Reduction tehnologijom, sa tri mikrofona za poboljšano snimanje zvuka i oštru vizuelnu i audio jasnoću. Najnoviji portovi i mogućnost povezivanja – dva USB Type-C porta, HDMI 2.1 port i čitač MicroSD kartica, kao i Wi-Fi 6E i Bluetooth LE Audio – održavaju uređaje funkcionalnim i povezanim uz napredne termalne tehnologije – veliki ventilator , dvostruke D6 bakarne toplotne cevi i namensku tastaturu za dovod vazduha. To pomaže da laptop bude hladan. Swift X 14 je takođe dobro opremljen sa do 32 GB LPDDR5x memorije i do 1 TB PCIe Gen 4 SSD.

Cena i dostupnost

Acer Swift Go 16 (SFG16-72/T) će biti dostupan u Evropi u februaru, po ceni od 1.149 evra

Acer Swift Go 14 (SFG14-73/T) će biti dostupan u Evropi u februaru, po ceni od 1.099 evra

Acer Swift X 14 (SFX14-72G) će biti dostupan u Evropi u februaru, po ceni od 1.799 evra

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi