AMD Threadripper slavi 5. rođendan

Na današnji dan, pre pet godina, AMD je predstavio najmoćniji procesor na svetu, namenjen zahtevnim PC korisnicima, kreativcima i profesionalcima – Threadripper 1950X.

Sa čak 16 SMT ubrzanih „Zen“ jezgara, ovaj procesor je doneo do tada neviđene performanse u najzahtevnijim, multi-thread optimizovanim, softverskim paketima.
Proslavljajući peti rođendan Threadripper procesora, AMD je objavio početak prodaje poslednje generacije – Threadripper PRO 5000 serije. Do sada su modeli iz ove serije prevashodno bili ekskluziva najvećih OEM proizvođača – Lenovo i Dell, da bi pre dva meseca i partnerski sistem integratori, počeli da prave svoje radne stanice na bazi ove ekskluzivne serije procesora.
Sada je AMD Threadripper PRO dostupan svim profesionalcima koji sami žele da sklope sopstvenu radnu stanicu, a zato im je potrebna i odgovarajuća matična ploča sa WRX80 čipsetom, koja podržava „PRO“ seriju AMD Threadripper procesora.
TR_PRO_5000_stock.jpg
Kompatibilne WRX80 matične ploče u svojoj ponudi već imaju svi proizvođači iz tzv. “velike četvorke”: Asus, ASRock, Gigabyte i MSI, a kao „peti igrač“ tu je renomirani proizvođač iz serverske industrije – SuperMicro. Što se tiče hlađenja, sva postojeća rešenja kompatibilna i sertifikovana za Socket TR4, SP3 i WRX40, će odgovarati za ovu seriju procesora.
Po pitanju performansi, AMD Threadripper PRO 5000 serije nastavlja petogodišnju tradiciju, noseći i dalje titulu najmoćnijeg PC procesora namenjenog profesionalcima i desktop radnim stanicama. Iskustvo u radu, u realnim aplikacijama pod maksimalnim opterećenjem je takvo da navlači osmeh profesionalcima  i onu posebnu vrstu uzbuđenja kada alat poput moćnih AMD Threadripper procesora, omogućava ostvarenje vizije i ideja pred očima kreatora.

PR tekst

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi