Amiga iz osamdesetih kontroliše klima sistem u školama

Svih 19 škola koje pokriva vlast te oblasti zavise od gotovo 30 godina starog Commodore Amiga 2000 računara za automatizovanje klima uređaja i grejanja.

Ako mislite da je korišćenje radnih stanica sa Windowsom XP zastarelo, onda razmislite dva puta. Takva stvar ne bi trebala da čudi ako znamo šta se koristi u školama u Mičigenu za kontrolu klima sistema. Svih 19 škola koje pokriva vlast te oblasti zavise od gotovo 30 godina starog Commodore Amiga 2000 računara za automatizovanje klima uređaja i grejanja. Računar komunicira sa drugim školama koristeći 1200 baud modem i bežični radio, tako da povremeno ometaju rad toki-vokija radnika koji rade na održavanju.
Neophodni kod je napisao student više škole, pa ukoliko nešto pođe po zlu, iz okruga moraju da kontaktiraju sada sredovečnog programera i nadaju se da može da popravi. Ovo je u neku ruku i dokaz koliko se i danas veruje Amiga računarima, ali ipak treba naglasiti da su izračunali da bi ih zamena za moderne sisteme koštala oko dva miliona dolara.
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi