Apple bi mogao da predstavi skroz novi iPad sa mini-LED ekranom kasnije tokom godine

Novi iPad modeli koja će uskoro biti na tržištu ipak će imati LCD i OLED umesto mini-LED ekrana, ali Apple kasnije možda iznenadi uređajem sa mini-LED ekranom

Apple bi mogao da predstavi skroz novi iPad sa mini-LED ekranom kasnije tokom godine

Umesto očekivanog mini-LED ekrana, koji bi doneo prednost u osvetljenju i preciznosti boja u poređenju sa standardnim LCD ekranima, novi iPad Pro i iPad Air modeli koji treba da budu predstavljeni u maju će imati standardnu OLED i LCD tehnologiju. Međutim, kasnije tokom ove godine, američki gigant trebalo bi da predstavi još jedan, skroz novi tablet sa mini-LED ekranom, od kog je u pomenutim Pro i Air verzijama za sada odustao.

Ove informacije stižu od insajdera, nakon što su se raširile glasine da je Apple odustao od korišćenja mini-LED panela na iPad Pro verziji, ali OLED ekrani treba da donesu neuporedivo veći kvalitet slike nego pređašnja LCD tehnologija.

Neki od analitičara sugerišu da su troškovi mini-LED panela visoki, tako da bi njihovo uključivanje u relativno jeftine iPad modele bilo neisplativo za kompaniju. Umesto toga, Apple će da iskoristi mini-LED panele na novom Pro modelu tableta, odnosno na drugačiji način nego što je prvobitno planiralo, ističe WccfTech.

Taj model bi mogao da bude lansiran do kraja godine, nakon predstavljanja iPhone 16 serije telefona na jesen, a insajderi očekuju da će ovaj uređaj kombinovati „Pro” karakteristike sa nešto višom cenom u odnosu na „Air” liniju.

Najnovije promene u dizajnu i karakteristikama iPad uređaja biće objavljene na događaju „Let Loose” koji je zakazan za 7. maj, a insajderi očekuju da će „Pro” modeli doneti značajne promene u dizajnu, uključujući veći ekran i redizajniranu šasiju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi