Apple će možda uposliti kineskog proizvođača za NAND flash memorijske čipove

Priča se kako bi kompanija Apple mogla da potpiše ugovor sa novim proizvođačem čipova za skladištenje podataka.

 
Čini se da kompanija Apple ponovo gleda na istok, ali ovaj put u potrazi za novim pouzdanim poizvođačem brzih flash skladišnih rešenja. Novi izveštaji govore o tome da će ova kompanija od sada kupovati flash memorijske čipove za svoje telefone po prvi put od jednog kineskog proizvođača.U ovom trenutku, kompanija Apple najveći deo svojih flash memorijskih čipova kupuje od japanskih kompanija Western Digital i Kioxia. Međutim, izgleda da će se to promeniti jer Apple želi da u svoj krug partnera ubaci i jednog proizvođača iz Kine. O čemu se tačno radi?Kao što je več poznato, kompanije Kioxia i Western Digital su tokom meseca januara pretrpele nezgodu prilikom koje je kontaminiran veliki broj njihovih flash memorijskih čipova, što je znatno uticalo na smanjenje obima proizvodnje. A kompaniji Apple su čipovi za skladišni prostor potrebni odmah i sada, pa su tako našli privremeno rešenje okrenuvši se kompanijama Samsung i SK Hynix. Međutim, ovaj događaj naveo je Apple da počne da razmišlja o proširivanju svoje liste partnera.
 
Ako ste propustili: Apple je zaradio oko 6,6 milijardi dolara štedeći na iPhone dodacima u pakovanju
Prema navodima Bloomberg-a, kompanija Apple će, najverovatnije, po prvi put memorijske čipove zatražiti od jednog kineskog proizvođača. Trenutno se testiraju NAND flash memorijski čipovi kompanije Yangtze Memory Technologies Co. Prema nezvaničnim navodima, kompanija Apple je u pregovorima oko obezbeđivanja potrebnih čipova od ove kompanija već nekoliko meseci, što sugeriše da su pregovori ozbiljni i da je ova kompanija rešena da proširi svoj krug dobavljača.Međutim, teško će biti kompaniji Apple da zaobiđe negodovanje sa političke strane, jer je stav Sjedinjenih Američkih Država poznat, pa se poslovanje sa kineskim kompanijama ne ohrabruje. No, ne sumnjamo da bi Apple našao način da uspešno zaplovi i ovim nemirnim vodama, piše WCCFTech.U ovom trenutku nema konkretnijih informacija o tome dokle su pregovori stigli kao ni da li će biti finalizovani. Činjenica jeste da trenutno vlada blaga nestašica, a i da će cene NAND flash memorije poskupeti za 5 do 10 posto. Stoga i ne čudi odluka kompanije Apple da razgrana listu svojih dobavljača na istok.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi