Apple će predstaviti AirPods sa kamerama za poboljšano prostorno iskustvo

Apple planira da lansira nove AirPods slušalice opremljene infracrvenim kamerama koje su dizajnirane da poboljšaju prostorno iskustvo sa Vision Pro

Apple će predstaviti AirPods sa kamerama za poboljšano prostorno iskustvo

Apple planira da lansira nove AirPods slušalice opremljene infracrvenim kamerama koje su dizajnirane da poboljšaju prostorno iskustvo sa Vision Pro headsetom, kaže poznati analitičar Ming-Chi Kuou.

U nedavnom postu na Mediumu, Kuo je otkrio da Apple namerava da započne masovnu proizvodnju ovih naprednih slušalica do 2026. godine. Integrisani IR kamera moduli biće slični iPhone-ovom Face ID prijemniku, omogućavajući slušalicama da detektuju promene u okruženju i podrže širi spektar korisničkih gestova.

Ove inovativne IR kamere će poboljšati prostorno računarstvo i audio iskustvo, naročito u kombinaciji sa Apple Vision Pro i budućim headsetovima. Na primer, kada korisnik gleda video koristeći Vision Pro i nove AirPods, okretanje glave u određenom pravcu će naglasiti izvor zvuka iz tog pravca, stvarajući imerzivnije audio iskustvo.

AirPods Pro su prvi izbor zbog Apple Vision Pro

Foxconn je identifikovan kao dobavljač ovih IR komponenti, pri čemu se tajvanski proizvođač priprema da proizvodi delove za približno 10 miliona AirPods slušalica, inicijalno. Iako još nije jasno koji tačno model slušalica će prvi dobiti ovu tehnologiju, najverovatnije su AirPods Pro zbog njihove ekskluzivne podrške za lossless audio sa Vision Pro.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi