Apple iPhone 16 - još jedna važna novost stiže u minut pred lansiranje

Kako se bliži Apple lansiranje iPhone-a 16, stiže još novih informacija koje otkrivaju zanimljive mogućnosti kamere i funkcije novog tastera osetljivog na dodir

Apple iPhone 16 - još jedna važna novost stiže u minut pred lansiranje

Kako se sve više približava Apple lansiranje iPhone-a 16 telefona, tako poslednji momenti za objavu još nepotvrđenih informacija, nastavljaju da otkrivaju preostala iznenađenja. Najnovije informacije dolaze iz novog izveštaja koji detaljno opisuje neke od novih mogućnosti kamere vodećeg iPhone 16 modela, kao i poboljšanje mogućnosti potpuno novog, tastera osetljivog na komandu dodirom koji će sluđiti kao dugme za aktiviranje snimanja, a koje će doneti mini revoluciju u načinu na koji ljudi slikaju sa svojim iPhone telefonima.

iPhone 16 Pro: poboljšane mogućnosti snimanja videa

Prva vest, prema izvorima bliskim 9to5Mac-u, je da se očekuje kako će predstojeći iPhone 16 Pro snimati 4K video pri 120 kadrova u sekundi. Ovo je dvostruko bolje od načina na koji snima postojeći iPhone 15 Pro, koji je ograničen na 60 fps. Dvostruko veći broj kadrova u sekundi omogućava do 4x bolje usporene efekte prilikom snimanja na najvišoj rezoluciji kamere.

Kako bi iPhone 16 Pro opravdao svoje “Pro” u nazivu, Apple će navodno omogućiti snimanje 4K ProRes videa na eksternu memoriju i to pri 120 fps. Pobrinite se da vaša spoljašnja memorija bude dovoljno brza da prati ove performanse, jer će minimalne specifikacije verovatno biti povećane u odnosu na trenutna ograničenja.

Apple je takođe eksperimentisao sa snimanjem 8K videa na iPhone 16 Pro. Dodavanje opcije 8K video snimanja omogućilo bi Apple-u da sustigne Samsung Galaxy S24 Ultra, koji već podržava ovu funkciju. Međutim, izveštaj sugeriše da bi Apple mogao sačuvati 8K snimanje za iPhone 17 Pro seriju, jer će sledeći model verovatno imati zum sočivo sa većom rezolucijom.

Novi taster osetljiv na dodir za funkciju snimanja

Takođe, otkriveno je i više detalja u vezi sa novim tasterom osetljivim na dodir za aktiviranje funkcije snimanja, a za koji se tvrdi da će biti u stanju da “reprodukuje različite radnje u zavisnosti od toga kako ga pritisnete ili prevučete prst preko njega.” Jednim pritiskom na dugme pokreće se ugrađena aplikacija kamere ili alternativna aplikacija koju je korisnik odabrao. Blagi pritisak dugmeta omogućava kameri da fokusira pre nego što jači pritisak napravi fotografiju ili pokrene snimanje, u zavisnosti od izabranog režima kamere.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ova vest potvrđuje prethodne informacije i dodaje da će prevlačenje prstom preko dugmeta omogućiti podešavanje zuma ili ekspozicije. Ovo će učiniti baratanje podešavanjima mnogo bržim i lakšim, jer nećete morati da podižete prst sa dugmeta za snimanje.

Sve će biti otkriveno na Apple-ovom događaju pod nazivom “Glowtime”, zakazanom za ponedeljak, 9. septembar, u 10:00 po pacifičkom vremenu. Očekuje se da će kompanija najaviti četiri modela iPhone 16 i najmanje dva nova Apple Watch-a. Takođe ćemo saznati više o “Apple Intelligence”, koji će pokretati novi A18 Pro čip, prenosi Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Kontam da ste samo preveli linkovani Forbes članak, ali mogli ste barem da napišete kada je predstavljanje po našem vremenu, a ne pacifičkom.

  2. Masinac

    Jeste, pa da neko mora da čita tako besmislen članak pre kacenja na sajt.

  3. milos0888

    Kontam da ste samo preveli linkovani Forbes članak, ali mogli ste barem da napišete kada je predstavljanje po našem vremenu, a ne pacifičkom.

    Veceras u 7, na yt najlakse

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi